Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Quins llibres hem publicat al Pla i quins llegeixen els batles i batlesses?

costitx
Imatge d'una instal·lació de la Fira, Costitx en Flor. Foto: Mancomunitat Pla

El Pla de Mallorca avança a aquest cap de setmana la celebració de la diada de Sant Jordi. La majoria dels pobles han organitzat actes per tal de dinamitzar i fomentar l’hàbit de la lectura. Lectures, presentacions, roses, venda de llibres i fins i tot signatures d’exemplars per part dels autors del poble o de fora, són algunes de les iniciatives impulsades per les entitats o les àrees de Cultura i a través dels serveis de la biblioteca municipal. Si accediu a l’agenda trobareu actes a programes específics per aquesta diada o, en altres casos, que estan inclosos en programes generals del municipi.

Cal destacar els autors i autores dels municipis del Pla han publicat diferents obres i ens en volem fer ressò. Una ha estat la periodista santjoanera Caterina Karmany qui s’ha estrenat amb “El temps de les magranes” (Edicions62).

A Porreres, ha publicat el professor Joan Melià llibre humorístic i pedagògic “Somriure amb la gramàtica”. També Margalida Rosselló ha tret a la llum la seva segona novel·la amb el títol de “Niu de serps” (Edicions Baleria). Cal destacar que dia 23 d’abril, festa de Sant Jordi, la nova llibreria PEMI ha organitzat una signatura de llibres amb els autors. Així, Jaume Rosselló signarà el seu nou poemari “De quimeres i penyores” de 9.30 h a 10.30 h; Joan Melià ho farà d’11.00 h a 13.00 h i Margalida Rosselló de 17.00 h a 19.00 h. A la mateixa hora Guillem Amer signarà “L’incident, 2009, Mallorca”. També signarà Cati Bordoy que presenta “El cas d’en Cosme Monroig” (d’11.00 h a 13.00 h).

Al municipi de Vilafranca ha publicat Biel Barceló qui ha fet un estudi històric amb el títol de “Cultura i pràctiques escolars a la Mallorca de postguerra (1938-1949)”. En aquesta mateixa línia ha publicat també la historiadora algaidina, Catalina Martorell qui va presentar la publicació “Els orígens del republicanisme i el primer moviment obrer a Mallorca (1849-1868)”. També a Algaida ha estrenat la novel·la breu “Jaguar” (Nova editoral Moll) Gabriel Janer Manila qui la presentarà el mes vinent al Casal Pere Capellà.

Pere Sureda de Maria de la Salut ha tret “Les Messes d’Estiu”. A Montuïri ha publicat obra l’escriptor Hugo Capellà amb el títol “Eivissa a l’ombra des pins”. El llubiner Gabriel Vicens i el senceller Tomeu Bonet han publicat a dues mans “Guia botànica de la serra de Tramuntana”. A Sineu Tolo Carretero, ha publicat el seu poemari “En nuestro mar, Rojo Putón”.

A aquests llibres també caldria afegir-hi la publicació d’algunes actes de les Jornades d’Estudis que han celebrat els diferents municipis.

Si l’any passat eren els bibliotecaris del Pla els que ens van recomanar els seus llibres preferits. Aquest any, a Tot Pla, hem demanat als batles i batlesses dels 14 municipis i també a la presidenta de la Mancomunitat Pla, que ens recomanin una lectura, ja sia d’un llibre que els hagi marcat al llarg de la seva vida o el darrer llibre que han llegit. Aquestes han estat les seves respostes.

MANCOMUNITAT PLA

 • Recomanació de la presidenta, Joana Maria Pascual: “Patria” de Fernando Aramburu.

ARIANY

 • La recomanació del batle, Joan Ribot: “Pura Vida” de José María Mendiluce.

ALGAIDA

 • La recomanació de la batlessa, Margalida Fullana: “Records del futur” de Siri Hustvedt.

COSTITX

 • La recomanació del batle, Antoni Salas: “Set dies” de Miquel Horrach.

LLORET

 • La recomanació del batle, Sebastià Amengual: “Miss Merkel”, de David Safier.

LLUBÍ

 • La recomanació de la batlessa, Magdalena Perelló: “Les nostres mares” de Gemma Ruiz.

MARIA

 • La recomanació del batle, Jaume Ferriol: “El Petit Príncep” d’Antoine de Saint-Exupéry.

MONTUÏRI

 • La recomanació de la batlessa, Paula Maria Amengual: “Seda” d’Alessandro Baricco.

PETRA

 • La recomanació del batle, Salvador Femenias: “La milla verde” d’Stephen king.

PORRERES

 • La recomanació de la batlessa, Xisca Mora: “Ocàs i fascinació” d’Eva Baltasar.

SANT JOAN

 • La recomanació del batle, Richard Thompson: “El diari secret d’Adrian Mole” de Sue Townsend.

SANTA EUGÈNIA

 • La recomanació del batle, Pep Lluís Urraca: “El secret de la mare” de J.L. Witterick.

SENCELLES

 • La recomanació del batle, Joan Carles Verd: “Còmplices per la llengua. Cartes 1948-1979” de Francesc de B. Moll i Josep Pla.

SINEU

 • La recomanació del batle, Tomeu Mulet: “El ca de Bestiar” de Llorenç Payeras i Jaume Falconer.

VILAFRANCA

 • La recomanació del batle, Montserrat Rosselló: “Rondalles mallorquines” d’en Jordi des Racó.
Back To Top