Skip to content

Qui som?

TotPla.cat és el primer diari digital de la comarca del Pla de Mallorca.

És gestionat per la societat microcooperativa Via Forana. Neix amb l’objectiu de ser un espai de referència informativa per a les persones que resideixen a aquesta comarca del centre de l’illa.

Tenim la voluntat d’informar del dia a dia local, de l’activitat política, cultural, social, econòmica, etc. Per aquest motiu volem estar al costat de les entitats i la ciutadania per tal de transmetre’n el batec.

Pretenem ser un espai de trobada informativa de tot allò que pugui interessar a la gent que resideix, fa feina o visita el Pla de Mallorca.

Aquest mitjà cobrirà l’actualitat d’Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca de Bonany.

També informarem sobre la Mancomunitat Pla de Mallorca i donarem compte de les notícies generades en altres àmbits territorials o administracions superiors que siguin d’interès o afectin de forma directa o indirecta a la comarca.

A Via Forana entenem el periodisme com una eina de transformació social. Per això volem oferir una informació de proximitat, reposada, arrelada i amb coneixement del territori i com una eina per donar veu aquelles entitats o col·lectius locals que sovint no en tenen en els grans mitjans.

És per això que per a TotPla.cat seran molt importants les associacions i entitats de tots els municipis. Obrim les portes del diari digital per tal de donar a conèixer les seves iniciatives i activitats i també la seva idiosincràsia com a agrupacions sense ànim de lucre.

També ens farem ressò de tot allò que afecta els sectors econòmics. Començant pel producte local, petit comerç, agricultura passant pel sector de la restauració i tota i quanta activitat econòmica acull la comarca. Volem estar al costat dels sectors tradicionals però també, de les noves tendències i sectors emergents.

TotPla.cat pretén incidir en la societat de l’àmbit territorial del Pla per contribuir tant com sigui possible en què sigui més crítica, justa i respectuosa. És per això que ens esforçarem per fer feina amb i pels joves i adolescents de la comarca, atès que aquests són el futur dels nostres pobles.

Pensam que l’educació i la joventut són els eixos en els quals ha de girar qualsevol millora social. Per això durem a terme accions i activitats entorn de la nostra publicació perquè de mica en mica esdevingui un mitjà informatiu veraç i fiable enfront de l’allau d’informació que reben a través dels múltiples canals a què tenen accés.

Back To Top