Skip to content
ActualitatFires i FestesSant Joan

Joan Català: “La il·lusió en la Fira de Sant Joan és màxima, moltíssima de gent hi fa feina i dia 28 es farà evident que és molt participativa”

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Joan viurà diumenge vinent, dia 28 d’abril, la seva primera Fira d’Agri-Cultura. El guió no és un error de correcció sinó que és una demostració d’intencions per a insinuar l’evolució de la mostra agrícola i ramadera. En parlam amb el regidor de Cultura i Festes, Joan Català, qui s’estrena en l’organització d’una mostra en la qual s’ha inclòs l’Agrifest, una prèvia a la fira que durà música, artesania i gastronomia a la finca de Els Calderers.

– És la primera fira del vostre equip i la vostra com a regidor, com ho afrontau?

– Afrontam la fira amb una il·lusió especial. Tots i totes hi estam bolcats, fa tres mesos que feim una reunió quinzenal per distribuir-nos tasques i responsabilitats. Crec que tots els santjoaners i santjoaneres n’estaran orgullosos, almenys aquest n’és el principal objectiu.

– En dia de la Fira, quines novetats heu introduït?

– La idea principal era la de donar importància als planters de Sant Joan, que n’hi ha molts. No és fàcil coordinar que tothom surti o exposi aquest dia, i ho entenem, almenys ho haurem intentat. Hem coordinat la comissió de decoració amb els planters que participaran per deixar el poble engalanat de dalt a baix, amb la intenció de donar-los un protagonisme evident. A part, hi haurà 4 espais temàtics on es representaran altres idees relacionades amb l’artesania tèxtil, els rebosts mallorquins, la nostra relació amb la terra, els paners i l’”anar a cercar”, un espectacle eqüestre pagès en directe, entre altres coses molt interessants.

– Hi haurà un mapa de situació, com serà?

– El mapa està pensat perquè la gent s’ubiqui i sigui conscient de les coses que aniran passant durant la Fira, ja que la idea és que durant el dia passin coses a diferents llocs del poble. Per exemple, la Casa Museu Pare Ginard obrirà les portes del poble amb dues visites guiades i el Centre Cultural de Sant Joan també (podeu consultar horaris al programa adjunt). Per tant, el mapa servirà perquè la gent estigui ubicada i per saber què passa, o què ens podrem trobar als diferents punts de la Fira de l’Agri-Cultura de Sant Joan. El dia de l’Agrifest estarà exposat perquè la gent ja comenci a encuriosir-se.

L’Agrifest que tendrà lloc dissabte dia 27 és una de les novetats del cap de setmana, com ha nascut?

– Personalment, l’Agrifest és un dels esdeveniments que em fa molta il·lusió perquè és una proposta molt nostra que està vinculada amb l’Institut d’Estudis Baleàrics des de la campanya Mou la llengua, sense cap dubte són temps de promoure més que mai la nostra cultura i identitat”. Sorgeix de la idea de relacionar la Fira de l’Agri-Cultura amb la jornada prèvia, i quina millor opció que poder fer un concert d’Ánimos Parrec a Els Calderers de Sant Joan, amb un mercadet-exposició d’artistes també del poble i cerveses artesanes. Creim que no ho podíem fer encaixar millor.

– Tornant al dia de la Fira, quins seran els carrers temàtics?

– Les temàtiques dels carrers seran les comunes (associacions, artesans, negocis locals, etc.), però donant especial importància als detalls que he comentat anteriorment, vincular la realitat agrícola i cultural amb diferents posades en escena n’és l’objectiu.

– Heu introduït iniciatives culturals i també gastronòmiques, quins agents o associacions s’han implicat? És participativa?

– Tots els bars i restaurants s’han mostrat amb predisposició per fer variats tant per berenar com per dinar (M46, Can Tronca, Can Jordi i Bar Centro), la qual cosa és important perquè la gent, a part de sortir al carrer per gaudir d’una bona fira, surti també a fer poble pels bars i restaurants. A part, la participació i la il·lusió és quasi màxima, moltíssima de gent hi està fent feina, i dia 28, es veurà evidenciat que la Fira és molt participativa. Aprofit per anticipar un agraïment especial a la Comissió de Decoració, que una vegada més, estan fent una feina diària per aconseguir que la Fira de Sant Joan marqui un abans i un després.

– A banda de les novetats, es manté l’essència tradicional, què s’hi podrà trobar?

– Sí, la temàtica, al cap i a la fi, és la mateixa de cada any, però hem intentat focalitzar l’atenció amb un parell de conceptes més evidents i coherents (els planters, feines de camp de fa un temps, etc.). L’essència tradicional hi serà, hi haurà paradetes d’associacions, mostra de tractors, negocis locals, artesans, entre d’altres,

– Faci una convidada…

– Personalment, no sé si és perquè em fa especial il·lusió la Fira d’enguany com un dels organitzadors, però crec que serà un dia molt especial, hi ha moltíssimes de persones fent feina perquè tot surti bé, i si aconseguim projectar totes les idees al carrer, sense cap dubte, serà una gran Fira. Esperem que vengui gent de per tota Mallorca i que passin un bon dia i gaudeixin de la Fira de l’Agri-Cultura de Sant Joan. Evidentment, santjoaners i santjoaneres, vos hi esperam!

Back To Top