Skip to content
ActualitatSencelles

El PI urgeix al Consell la construcció de la circumval·lació de Sencelles

sencelles

El batle i portaveu del PI a l’Ajuntament de Sencelles, Joan Carles Verd, reitera la necessitat d’una ronda de circumval·lació per treure el trànsit del poble. “Fa anys que demanam aquesta via i ni PSOE ni PP, que han governat els darrers anys el Consell de Mallorca, han volgut fer-la per millorar la vida dels sencellers i sencelleres”, assegura Verd.

“Per dins Sencelles passen molts de cotxes, camions, autocars, ciclistes… tot el trànsit rodat ha de travessar per dins el poble. I això no pot ser”, assegura. “Els socialistes han estat durant vuit anys i ara, a la darrera campanya electoral el president del Consell, Llorenç Galmés, del Partit Popular va venir al nostre poble i es va comprometre a fer la ronda. Ja fa un any que governa i no ha mogut ni un paper”, insisteix.

El portaveu de la formació al Consell de Mallorca, Antoni Salas, ha recordat que el PI va presentar una esmena als pressuposts de la institució insular per fer realitat aquesta ronda de circumval·lació de Sencelles. “Fa quasi un any i el Consell no ha fet absolutament res. Té una partida de 150.000 euros disponible per fer el projecte i encara no en tenim cap notícia”, assegura Salas. “Quan més hauran d’esperar els sencellers i sencelleres perquè els cotxes, camions i autocars hagin de sortir del poble?”, insisteix. “Per experiència sé que projectes com aquests no es pot perdre ni un any, ni tan sols es pot perdre mesos. Aquesta via ha de ser una realitat al més aviat possible”.

PARTIT POPULAR

Per la seva banda el Partit Popular de Sencelles, aquest mateix matí ha denunciat la imposició “per la porta de darrere i sense memòria econòmica” d’un nou “tarifazo”, a compte de la decisió de l’Ajuntament de Sencelles de crear una taxa de deu euros anuals a cadascun dels més de mil nínxols existents als cementiris municipals.

El regidor i portaveu del Grup Popular a l’Ajuntament, Toni Ferragut, ha criticat que “el batle, Joan Carles Verd, tractàs d’aprovar aquesta nova taxa al ple extraordinari del passat 12 de juny sense comptar amb la preceptiva memòria econòmica“. “Davant la insistència del PP a tenir accés a aquest document, es va fer evident que no s’havia elaborat, per la qual cosa van haver de posposar el “tarifazo” almenys fins a la pròxima sessió plenària”, ha afirmat Ferragut, que ha lamentat que, “ni en els pitjors temps de la crisi, el Consistori es va plantejar gravar les sepultures dels sencellers”.

Per al portaveu del Partit Popular, darrere d’aquesta nova taxa “s’amaga una preocupant falta de liquiditat de l’Ajuntament”, tal com ja va denunciar la formació al passat ple, quan el consistori va aprovar una pòlissa de crèdit de fins a 600.000 euros per a l’any 2024.

Segons Ferragut, “la nul·la planificació econòmica de l’Ajuntament i l’evident incapacitat tècnica de la seva regidora d’Hisenda, María José Cosano (PSOE), estan posant en una situació financera molt preocupant a Sencelles” i ha demanat al batle “que agafi les regnes dels comptes municipals abans que sigui massa tard, com li va dir ja en l’últim plenari”.

Back To Top