Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El PI reclama al Consell el reconeixement de la Mallorca talaiòtica

El grup del PI al Consell de Mallorca ha presentat una iniciativa perquè la institució insular creï una estratègia per “posar en valor tots els jaciments talaiòtics de Mallorca”, la Mallorca talaiòtica.

Toni Salas, portaveu del PI al Consell ha explicat avui des del jaciment de navetes des Turassot a Costitx que “hem de tenir-hi una visió estratègica, i poder liderar un projecte de recuperació, estudi i divulgació d’aquest patrimoni. Hem de reconèixer la cultura talaiòtica, que podria ser admirada pels mallorquins i pels milions de visitants que ens arriben”.

“La suma de tots aquests jaciments arreu de la geografia mallorquina, de les troballes i de la informació trobada pels arqueòlegs han de ser tractades i gestionades amb respecte i els mitjans que mereixen”, insisteix el conseller costitxer. “Tenim l’exemple de Menorca, que ha sabut convertir el seu conjunt talaiòtic en Patrimoni Mundial de la UNESCO. Hem de prendre’n exemple”, recorda.

“Tenim un Museu de Mallorca que, després d’unes llarguíssimes obres, encara no té enllestit un espai especial i prou significatiu per exposar i fer divulgació de les troballes dels diferents jaciments”, explica Salas. “A més, ja vàrem advertir a la vicepresidenta de Cultura, que les partides econòmiques per excavacions i restauracions eren insuficients i que s’haurien d’haver augmentat”.

“La ruta arqueològica Sencelles-Costitx ha estat un èxit, tant en troballes com en divulgació”, explica Salas. “Però, tenim molts altres punts: Felanitx, Calvià, Llucmajor, Artà… i molts altres llocs. Per això, és necessari que el Consell posi fil a l’agulla i tots els punts estiguin entrellaçats”, insisteix el conseller.

Cal recordar que la Mancomunitat Pla de Mallorca ja té un projecte anomenat la Ruta dels Ciclops per donar a conèixer alguns indrets talaiòtics del Pla i que formen alguns dels punts més importants de la Mallorca talaiòtica.

Per fer valdre tot aquest patrimoni i fer dels jaciments arqueològics una autèntica joia de Mallorca, el grup d’El Pi-Proposta per les Illes al Consell de Mallorca presentarà una moció en aquest sentit. Volem així donar una empenta a la recerca, estudi i divulgació d’aquestes restes patrimonials.

Back To Top