Skip to content
ActualitatCostitxCulturaMontuïriSencelles

La Ruta dels Ciclops unirà Son Corró, Son Fred i Son Forners

Aèria Son Forners

Els jaciments arqueològics del Pla de Mallorca són, sense dubte, un dels atractius culturals i patrimonials de la comarca. És per això que la Mancomunitat del Pla ha coordinat i presentat el projecte anomenat ‘La ruta arqueològica dels ciclops del Pla (Son Forners – Son Corró – Son Fred)’. En aquest cas fa referència als jaciments de Montuïri, Costitx i Sencelles respectivament.

Segons han assenyalat des de l’entitat comarcal, que agrupa els 14 municipis del Pla, “el projecte aspira a integrar la riquesa arqueològica de la comarca sota una mateixa marca i amb el format d’una ruta que admeti més escales i es complementi amb altres elements de l’oferta turística per tal de contribuir a l’enfortiment i la diversificació econòmica d’una comarca que no forma part de les tradicionals destinacions turístiques de l’illa”.

Cal recordar que els jaciments de Costitx i Sencelles ja formen part de la Ruta Arqueològica de Sencelles i Costitx. Una aposta que tot just aquest any ha complit els 10 anys d’existència. Per la seva banda, a Montuïri, s’estan reformant les cases de la possessió de Son Forners que han de convertir el jaciment i el Museu Arqueològic de Son Fornés en un centre de referència de la cultura talaiòtica dins la Mediterrània.

La proposta presentada per la gerència de la Mancomunitat té un import total de 2.436.000 euros i preveu que se’n vegin beneficiats directament els ajuntaments de Montuïri, Costitx i Sencelles. Això serà dins del programa de millora de la competitivitat i dinamització del Patrimoni Històric amb ús turístic en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Joan Cifre, gerent de la Mancomunitat, ha manifestat que “aquest projecte inclou una actuació conjunta als tres elements catalogats com a bé d’interès cultural (BIC) de Son Forners, Son Corró i Son Fred per tal de dur-hi tasques de consolidació, conservació i restauració de les restes arqueològiques, a part d’una posterior museïtzació i creació d’una marca arqueològica conjunta, una pàgina web i una central de reserves que es coordinarà amb l’actual Pla de Sostenibilitat Turística de la Mancomunitat, ja en execució”.

La Mancomunitat també ha assenyalat que la intenció del projecte és promocionar l’ús dels BIC seleccionats per a la celebració d’activitats i esdeveniments complementaris a l’oferta d’oci i cultura, com teatre, dansa, recitals i concerts musicals, projeccions cinematogràfiques a l’aire lliure, exposicions artístiques, jornades gastronòmiques, circuits esportius (ciclisme, senderisme) i altres esdeveniments d’atractiu turístic.

Back To Top