Skip to content
ActualitatDestacatLlubi

Els joves de Llubí seran tots majors d’edat en ser Quintos i les festes acabaran a les 4.00 h

Els joves de Llubí seran tots majors d’edat l’any en què celebrin la seva quintada. A més, no podran dur a terme cap activitat on es dispensi alcohol per lliure i que no estigui dins el calendari o l’agenda de festes habituals o tradicionals del municipi i que s’organitzin en col·laboració de l’Ajuntament de Llubí. També s’estableix un límit a la finalització d’aquestes festes: hauran d’acabar a les 4.00h de la matinada com a tard.

Aquestes són les primeres mesures que ha decidit adoptar l’equip de govern de l’Ajuntament de Llubí després dels incidents a les darreres festes de Quintos i especialment dissabte passat dels quals es feu ressò aquest digital a principis d’aquesta setmana.

Cal recordar que dilluns passat l’equip de govern es reuní d’urgència per a tractar la problemàtica especialment preocupats pels incidents que acabaren amb una persona atesa per ganivetades i el presumpte autor dels fets detingut. En aquesta reunió s’acordà adoptar un seguit de mesures que ja han estat comunicades als Quintos entrants, els de 2005 que “els mateixos quintos valoraren positivament”, expliquen.

Cal recordar que des d’un primer moment i en un comunicat l’Ajuntament de Llubí destacà l’actuació decidida i col·laboradora dels Quintos/es 2004 enfront de les situacions viscudes durant aquest any”. Així mateix, TotPla es feu ressò de la versió dels fets dels Quintos que lamentaven una situació de la qual no se’n consideren responsables.

Tornant a les mesures adoptades per l’equip de govern, destacar que “els quintos podran fer les festes sempre col·laborant amb l’Ajuntament, Revetlla de l’Ermita, dinar de Quintades, Festes de son Ramis però si no estan emmarcades dins aquestes, no tindran autorització. Sempre podran fer altres actes mentre no hi hagi dispensació d’alcohol”.

Una altra d’aquestes mesures és que “els quintos començaven la seva etapa a les festes de Son Ramis (final d’agost i principis de setembre) i se’ls va proposar que comencessin en any natural, o sia que la primera festa que muntaran serà la revetlla de sa Festa de l’Ermita (al mes d’abril)”. D’aquesta manera, “també ens assegurem que tots els quintos ja siguin majors d’edat”. És per això que a les properes festes de Son Ramis 2023 , no hi haurà servei de barra.

Amb tot, “l’equip de govern seguirà treballant amb la sensibilització contra la violència en totes les seves formes juntament amb Policia tutor i Serveis socials per conscienciar als infants i al jovent que la violència només genera violència i que mai ha de ser la solució per resoldre cap conflicte”.

Back To Top