Skip to content
DestacatLlubi

Els Quintos de Llubí suspenen la festa per una brega amb un ferit per arma blanca

La festa dels Quintos de Llubí del passat dissabte acabà amb un ferit per arma i una persona detinguda com a presumpta autora de l’atac que es produí a causa d’una baralla que obligà a suspendre la festa.

Els fets ocorregueren quan es començà una baralla entre un grup de gent d’un altre municipi amb gent de Llubí. En aquest moment, un jove major d’edat de Llubí va treure un ganivet i va fer tres ganivetades a un dels altres joves implicats en la baralla. El jove agressor fou detingut per la Guàrdia Civil. El ferit fou atès a un centre hospitalari i posteriorment presentà una denúncia.

L’assistència a la festa no arribava a les 700 persones i la discorria amb calma i total normalitat fins que poc abans de les 3.00h es produí la brega que fou “un fet aïllat” tot i la seva gravetat.

REUNIÓ URGENT DE L’EQUIP DE GOVERN

La batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, ha lamentat i condemnat els fets i, de fet, l’equip de govern de l’Ajuntament de Llubí es reuneix avui dilluns de forma extraordinària per decidir quines mesures s’adopten davant aquests fets que s’han repetit a les dues darreres festes dels Quintos. “És molt trist que hi hagi aquestes baralles i que acabi així amb una persona del poble implicada en un atac d’arma blanca. És un problema que no ve d’ara”, explica Perelló.

La batlessa recorda que “fa 30 o 40 anys hi havia alguna brega per rivalitats entre pobles, però això d’ara és diferent perquè ara n’hi ha que van a les festes per boicotejar-les expressament. Abans tampoc no acabava amb algú esgrimint un ganivet… hem de fer un pensament i veure què podem fer”. Perelló afegeix que “per molta seguretat que posem no se solucionarà aquest és el problema perquè hauríem de posar un guarda per cada persona i això és impossible. Per motius de seguretat tampoc podem prendre altres mesures com ara tancar el recinte… hem de veure què podem fer”.

A més, els quintos entrants, els de 2005 que s’han d’estrenar com a organitzadors de la festa de Son Ramis els vinents dies 31 d’agost i 1 i 2 de setembre ja han expressat la seva preocupació. “Avui ens reunim per veure què podem fer i quines mesures prenem perquè no pot ser que es repeteixi. Els quintos que han d’entrar per Son Ramis estan assustats perquè no saben què pot passar i ho entenem. Avui decidirem com ho podem fer perquè aquests fets no es repeteixin”.

ESCRIT DELS QUINTOS04 A LES XARXES

De fet, en un comunicat a les seves xarxes socials, els Quintos de Llubí de 04 expressen la seva tristesa pels fets perquè, segons comença el text “Ha tornat a passar…” en referència a una baralla que hi hagué en la festa anterior celebrada el mes de setembre de 2022.

Back To Top