Skip to content
ActualitatLlubi

Quintos de Llubí04: “Gent de ciutat ha descobert les festes de poble i venen com a ‘locos’ “

Els Quintos de Llubí 2004 no han tengut un bon any. Dues festes que han organitzat (la de Son Ramis 2022 i la de dissabte passat) s’han hagut de suspendre a causa de bregues. La de dissabte passat fou especialment greu. Un jove va treure un ganivet enmig d’una trifulga i en va apunyalar a un altre. L’agressor, major d’edat i resident a Llubí, fou detingut i el ferit traslladat a un centre sanitari.

L’Ajuntament de Llubí ha decidit prendre mesures per evitar més bregues i aviat les exposarà als Quintos de 2005 que s’han d’estrenar d’aquí a pocs dies amb la festa de Son Ramis. Lògicament els Quintos estan preocupats.

Enmig de tot plegat, parlam amb els Quintos de 2004 de qui l’Ajuntament de Llubí ha reconegut públicament “l’actuació decidida i col·laboradora en front de les situacions viscudes durant aquest any”. El seu portaveu és Jordi Llull qui es mostra entre enfadat i resignat. “La festa anava molt bé i de cop ens diuen que hi havia hagut ganivetades. No ens ho podiem creure perquè va ser a un lloc allunyat del nucli de la festa i de la barra que nosaltres duem. Va ser un fet puntual. Eren a prop de les tres i fins aleshores tot havia anat bé”.

Dit això i posada la situació en context, Llull es mostra contundent: “Els joves dels pobles estam farts. Llubí no és l’únic lloc on s’han hagut d’aturar festes a causa de bregues. A Santa Maria els Quintos ja varen haver d’aturar una festa. Els joves no podem sortir sense que passi res. Lo mínim era que et podien pegar però ara ja hi ha ganivetades”. En aquest sentit, conta que “veus molts de nins de 16 o 17 anys que surten amb navalles i no crec que ho facin per emprar-les sinó per sentir-se importants però després si hi ha trull passa el que passa”. Sobre aquesta moda, no té cap teoria però “en tot cas per ventura volen emular la moda de les bandes llatines”, diu.

Jordi Llull, portaveu dels Quintos de Llubí: “Les festes dels pobles se’n van a la merda”

Pel que fa als problemes a les festes dels pobles petits, ho té clar: “Veim als darrers anys un boom de gent d’altres bandes, de nuclis més poblats com ara ciutats com Palma o Inca que han descobert les nostres festes, festes a les quals fa uns anys només anàvem els del poble i en tot cas els de pobles veïns. Ara, però aquest jovent de ciutat les han descobert, venen amb el tren de franc, van com a “locos” i es pensen que són els amos del món” diu Llull qui afirma que a causa de tot plegat i xerrant clar: “Les festes dels pobles se’n van a la merda”.

En qualsevol cas, la solució passa, segons Llull per la presència policial. “Això ho dic a títol personal, però crec que els policies haurien de fer un poc més de ronda, s’han de deixar veure més en aquestes festes. A Llubí dissabte eren cinc policies i em sembla més que suficient per a la festa que era”. A altres municipis, conta, “també es fan escorcolls i es requisen botelles de vidre i altres coses”.

Back To Top