Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Les pluges de primers de juny no treuen el Pla de Mallorca de la prealerta de sequera

camió aigua Montuïri

Les fortes pluges caigudes a alguns indrets del Pla de Mallorca a primers del passat mes de juny no han servit per fer sortir la comarca de la prealerta de sequera.

Segons ha informat el Govern el percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears es troba un 5% per sobre de la mitjana històrica. Concretament, a Mallorca un 4%.

prealerta sequera

També assenyalen que les precipitacions han estat, en general, de caràcter tempestuós. Destaquen els 105,4 l/m² dia 5 de juny a Sencelles, rècord absolut de precipitació màxima diària de l’estació (amb dades des de 1964). I els 204,4 l/m² de precipitació total a l’estació de Porreres, una xifra que suposa el 40% del que sol ploure al municipi en un any.

Per tant, el municipis del Pla de Mallorca es mantenen dins la situació de prealerta de sequera. Una situació que és manté així des del mes de març de 2021.

AVÍS

Tot i la persistència de la prealerta de sequera, del març de 2021 ençà, sembla que els ajuntaments del Pla la cosa no va amb ells. I és que ara ja començam a veure els programes de festes, patronals o d’estiu i, en molts de casos, l’existència de jocs d’aigua o festes relacionades amb l’aigua hi és present. És a dir, tenim una situació de prealerta, però un estiu més es continuaran tudant litres d’aigua a les festes. I, tampoc, de moment cap municipi sembla que aposti per a conscienciar els veïns per a un estalvi d’aigua.

En el mateix sentit ja es va manifestar fa uns mesos el Govern donant un toc d’alerta a tots els municipis de Mallorca i, entre ells els del Pla.

Back To Top