Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Els pagesos podran utilitzar la llana d’ovella per a usos agrícoles

ovelles

La Conselleria d’Agricultura ha donat el seu braç a tòrcer i a partir d’ara els pagesos podran emprar la llana a les seves explotacions. Així, avui mateix el Govern ha autoritzat l’ús de la llana a les explotacions d’origen per a usos exclusivament agrícoles. D’aquesta manera, la llana es podrà usar per a compostatge o encoixinat d’arbres.
Aquest canvi ha estat possible gràcies al Projecte Pilot per a l’estudi de la viabilitat de la llana d’ovella mallorquina com a material aplicable en el sector industrial, desenvolupat per Mallorca Rural i les actuacions dels veterinaris de la direcció general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, de la Conselleria. En aquest projecte també hi ha APAEMA (Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca) que és l’entitat que desenvolupa l’assistència tècnica que s’ha finançat a través dels fons FEADER, el Ministeri d’Agricultura i la Conselleria d’Agricultura.
L’objectiu és donar resposta a la situació actual de la llana a Mallorca. Qualsevol altre ús industrial o fora de la finca haurà de seguir el procediment habitual.
El director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, ha assenyalat que «d’una reclamació del sector, ja que la llana, ara a l’època de tondre, esdevenia un problema pels ramaders i, a més, es considerava un producte de rebuig sense valor comercial». «Fins ara, el pagès l’havia de traslladar a plantes de tractament amb el consegüent cost afegit que això implica».
Ara el Govern ja ha remès una nota tècnica dirigida als serveis veterinaris de les delegacions comarcals, Associacions de Defensa Sanitària (ADS) i entitats col·laboradores, explicant els usos permesos de la llana a les explotacions.

Back To Top