Skip to content
ActualitatDestacat

L’ecotaxa servirà per formar els pagesos en la gestió de la llana d’ovella

Visita Reconatura

Dins el marc dels projectes que ha posat en marxa la Conselleria de Medi Ambient amb els doblers de l’Impost de Turisme Sostenible hi ha una iniciativa que vol de crear productes sostenibles fets a partir de l’aprofitament de la llana. Dins aquest projecte que impulsa Reconatura també s’hi inclou la formació de pagesos per a poder gestionar i aprofitar la llana de manera correcta.

El projecte té com a objectius impartir formació als ramaders d’oví de l’illa per a preservar la qualitat i valor de la llana, la creació de productes sostenibles fets a partir de la llana processada, que siguin comercialitzables i la creació de llocs de treball qualificats per a persones amb discapacitat i persones en risc d’exclusió social.

La iniciativa l’ha agafada Reconatura, una entitat amb seu a Cas Concos, però que arreplega llana de diferents ramaders de tota l’illa. Aquesta actuació ha rebut una subvenció de 74.576,63 euros. D’aquesta manera s’ha previst que dins l’àmbit del projecte Wooly Sustainable, es podran tractar fins a 175 tones anuals de llana, aprofitant un 75% del residu per crear els productes.

Cristina Ferrer, responsable de Reconatura assenyala que “vam començar treballant amb llana procedent de matalassos vells, però a poc a poc els pagesos de la zona van oferir-se a donar-nos la seva llana. Heu de pensar que els darrers anys aquest producte ha sortit al mercat a 0,02 euros el kilo. Per tant, és més costosa la feina de tondre que no el guany amb la llana”. Ferrer assegura que “ara per ara som els únics a Mallorca amb aquesta iniciativa d’aprofitar la llana”.

Per donar a conèixer la proposta el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir visità les instal·lacions de Reconatura i assenyalà que “és un gran exemple de com, a partir de petits projectes, es posa en marxa tot l’engranatge de l’economia circular, ja que beneficia al sector primari de les illes i converteix un residu en recurs”.

Back To Top