Skip to content
ActualitatDestacatLlubi

Una proposta “tranquil·la i respectuosa” per reformar Ca ses Monges de Llubí

Els arquitectes Bartomeu Mateu, Cecília Rodríguez i Arnau Sastre, han estat els guanyadors de la proposta de reforma de l’antic edifici de Ca ses Monges de Llubí.

Al concurs del total de 40 projectes presentats se seleccionaren 13 propostes de les quals en sortiren les quatre finalistes. Aquests, amb els noms de Momentum, Auca, Plaça i Jardí i Sa Llubineria foren les que el jurat valorà finalment i optà per donar el premi a la proposta Auca de la UTE Mateu, Vielba, Sastre.

La proposta de l’Ajuntament de Llubí, després d’adquirir l’edifici de ca ses Monges, fou la de reconvertir l’edifici en un centre de dia, una biblioteca i un espai pels joves de la vila. De la proposta guanyadora el jurat n’ha destacat “la proposta tranquil·la i respectuosa amb l’edificació existent, gairebé com un treball d’acupuntura des d’un punt de vista formal i compositiu, però amb certa decisió pel que fa als aspectes estructurals i constructius, amb una reflexió que denota coneixement de l’estat actual de l’edificació existent”.

El projecte guanyador ha obtingut un total de 92,2 punts per sobre dels 87 de la segona proposta que ha estat per a Plaça i Jardí.

Ara, segons ha explicat la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, l’Ajuntament es posarà en contacte amb els guanyadors per tal de posar fil a l’agulla i redactar el projecte executiu.

Cal recordar que l’objectiu de l’Ajuntament llubiner és que aquest emblemàtic edifici, tancat des de fa dues dècades, aculli un centre de dia, una biblioteca i un espai per joves. El cost del projecte amb el concurs d’idees, redacció i execució del projecte per a la reconversió de l’edifici és de 2,8 milions d’euros. L’Ajuntament de Llubí espera poder aconseguir finançament extern per a poder dur a terme un projecte d’aquesta envergadura.

Els esmentats tres usos a què es destinarà Ca ses Monges foren elegits per la ciutadania en la consulta popular realitzada per l’Ajuntament de Llubí entre la població.

Back To Top