Skip to content
ActualitatEsportsPorreres

Quatre porrerencs fan la Transpyr: 750 km i 18.000 metres de desnivell positiu en set etapes

Rafel Sitjar, Andreu Obrador, Andreu Sorell i Jaume Martorell.

Quatre porrerencs començaren diumenge la cursa de bicicleta de muntanya Transpyr. És una prova que els durà a travessar els Pirineus anant de Roses (Girona) encara en el mar Mediterrani fins al mar Cantàbric on acabaran a Donibane Lohizune (Saint Jean de Luz), al País Basc Francès.

Seran un total de 740 km amb 18.000 metres de desnivell positiu acumulat en 7 etapes. Avui, dia 11 de juny, afronten la tercera etapa. És un dels principals reptes des de la Seu d’Urgell a Vielha, l’etapa més llarga de la prova amb 130 km i un desnivell i un desnivell positiu de 3.350 metres.

Expliquen que “aquesta tercera i la quarta són les que més respecte ens fan perquè cada dia acumularem més de 3.000 metres de desnivell“. Quant a la prova en general, tot i haver-se preparat i tenir experiència, expliquen que “ens genera dubtes el fet de saber si la recuperació que tenim entre etapa i etapa serà suficient per afrontar l’endemà amb garanties i més o manco condicions de seguir amb força”.

Tots quatre s’han preparat a consciència aquests mesos: “Vàrem començar a entrenar el mes de gener, encara que tots ja fa uns 15 anys que practicam aquest esport i hem anat a altres proves”.

Destaquen que per a l’ocasió s’han fet un mallot del color de l’albercoc representatiu del municipi que a més du també el ca de Sant Roc.

Back To Top