Skip to content
ActualitatDestacatLlubi

Llubí convoca un concurs d’idees per convertir Ca ses Monges en un espai multifuncional

L’Ajuntament de Llubí ha convocat un concurs d’idees del qual ha de sortir el projecte per a la reconversió de l’edifici de Ca ses Monges en un espai multifuncional en un nou projecte que “permetrà als veïns del municipi recuperar l’espai i mantenir viu un dels llocs més emblemàtics i amb un major valor sentimental de Llubí”.

L’objectiu de l’Ajuntament llubiner és que aquest emblemàtic edifici, tancat des de fa dues dècades, aculli un centre de dia, una biblioteca i un espai per joves. El cost del projecte amb el concurs d’idees, redacció i execució del projecte per a la reconversió de l’edifici és de 2,8 milions d’euros.

Cal recordar que aquests tres usos a què es destinarà Ca ses Monges foren elegits per la ciutadania en la consulta popular realitzada per l’Ajuntament de Llubí entre la població.

La batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, explica que davant les característiques de l’edifici i l’envergadura del projecte, s’haurà d’executar per fases un cop es disposi del projecte que ha de sortir del concurs d’idees.

En aquest sentit, cal destacar que segons la convocatòria es començaria pel centre de dia per a persones majors “per donar resposta a les necessitats que té el municipi”. En fases posteriors, es faria el Casal de Joves i la biblioteca. Es destaca que “els diferents espais s’han de poder utilitzar un cop hagin acabat cada una de les fases de l’obra”.

Construït el 1865 coincidint amb les obres d’ampliació de l’església parroquial de Sant Feliu, el Convent de les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia, Ca ses Monges, fou adquirit per l’Ajuntament de Llubí per 410.000 €. L’edifici té tres plantes dividides en una superfície construïda de 1.200 metres quadrats.

D’aquesta esmentada superfície es preveu que el centre de dia ocupi 400 metres quadrats, l’espai per a joves 84 i la biblioteca 468 per un total de 952 metres quadrats. La resta serien zones de pas i comuns.

L’edifici consta de tres plantes, la planta baixa, va estar ocupada en el seu moment per tres aules, un gran pati, corral i altres dependències privades i estances particulars de les monges, a més de la capella, també en desús actualment. En les altres dues plantes, es disposaven diverses aules i espais de relació.

El concurs d’idees ha estat convocat per l’Ajuntament de Llubí i ha comptat amb l’assessorament del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB).

PREMIS

De totes les propostes presentades en la primera fase d’aquest concurs d’idees, es repartirà una prima de 4.000 € a cada una de les quatre millors propostes. En una segona fase, se seleccionarà el millor projecte que rebrà una prima de 6.000 € en concepte d’avançament d’honoraris. El segon classificat rebrà un premi de 2.000 €.

La batlessa de Llubí ha explicat que “esperam que surti un projecte que ens agradi i sobretot que encaixi dins Llubí”. Quant als terminis del projecte, calcula que entre que amb les diferents fases que té el concurs d’idees i la posterior redacció, l’Ajuntament disposarà del projecte ja dins 2025. L’objectiu del Consistori és aconseguir finançament extern per a poder dur a terme aquest ambiciós projecte.

Back To Top