Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Europa obliga a fer canvis significatius a l’ordre de vedes de la caça

caça

El Consell de Caça de Mallorca, ha aprovat canvis significatius en la nova ordre de vedes complint amb els requisits que marquen les directrius europees.

A partir d’ara, es permetrà la caça de llebres amb escopeta durant dos dies (els dies 18 i 25 d´agost), amb una captura màxima d’una llebre per caçador i dia; es manté la moratòria de caça de la tórtora europea una temporada més; aquest any no es permetrà la caça de tórtora turca, ja que no és considerada espècie cinegètica a Espanya i a més la temporada de caça del colom s’iniciarà l’1 de setembre.

Així mateix, es prorroga la temporada de caça fins al 9 de febrer per a les espècies següents: el tord comú, el tord cellard, l’estornell, la cega, el colom i el tudó, cadascuna en les seves respectives modalitats. A més, les modalitats tradicionals de caça de perdiu amb reclam (amb escopeta i bagues) i de tord a coll s’acabarà dia 10 de febrer.

La resolució anual va ser aprovada per unanimitat en la votació final de la reunió del Consell de Caça de Mallorca, que va tenir lloc a la finca de Raixa i que va congregar membres del sector cinegètic, ambiental i rural de l’illa. Com a novetat, es varen convidar a la reunió diverses entitats agràries, entre les quals hi havia ASAJA i Mallorca Rural, que varen respondre amb gran implicació i agraïment.

«Sempre s’havien tingut en compte les directrius europees per restringir la caça. Ara s’han tingut presents també per poder prorrogar la caça d’algunes espècies d’acord amb els períodes de migració», assenyalà en la reunió el conseller insular de Medi Ambient, Pedro Bestard.

Per part seva, el director insular de Caça, Sebastià Perelló, ha remarcat «l’esforç que ha dut a terme la Direcció Insular de Caça per fer un treball de participació i de consens conjuntament amb tots els sectors implicats, ajustant-se sempre a les dades tècniques».

DECLARACIÓ D’EMERGÈNCIA CINEGÈTICA

Seguint l’ordre del dia, es va valorar una possible declaració d’emergència cinegètica per a les espècies del tudó i colom. «La població d’aquestes dues espècies s’ha incrementat durant els darrers anys i s’han multiplicat diferents problemàtiques: danys agrícoles, deterioració de béns materials, riscs de malalties a altres espècies, salubritat pública, etc.», segons va explicar el conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports a tots els presents.

El director insular de Caça ha recordat que la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) ja havia manifestat en reunions prèvies al Consell de Caça la gran preocupació dels batles, així com els danys generalitzats a gairebé tots els municipis.

Back To Top