Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

L’IES Sineu reclama que s’acceleri l’ampliació i tres modulars més de forma urgent

Visita de Vera a l'IES Sineu.

La saturació de les aules als instituts del Pla de Mallorca continua i l’alentiment de les ampliacions, entre les quals i més avançades la de l’IES Sineu, previstes en el Pla d’Infraestructures no auguren una solució imminent.

Davant aquesta situació, el director de l’IES Sineu, Rafel Crespí, ha remès una carta a la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives de la Conselleria d’Educació i Universitats amb la qual dona a conèixer la situació i reclama tres aules prefabricades modulars que se sumaran a les set que ja hi ha l’institut. Aquestes que demanen han de ser de 50 metres quadrats.

En aquest sentit, informen que el centre no disposa a hores d’ara d’espai per col·locar-les, amb la qual cosa “es requerirà una inversió per adequar la correcta instal·lació de les aules”.

Aquestes tres aules s’haurien d’instal·lar “urgentment” i “el més aviat possible”, diu la carta. En la missiva la direcció ja específica a quins grups es destinarien: “Es preveu que siguin per donar cabuda a l’alumnat d’ESO, per increment d’alumnat; una aula destinada a l’increment de matriculació de batxillerat i una destinada a l’alumnat de 2n del grau bàsic de Serveis Administratius”.

A més, el que preocupa ara mateix, quan just acaba el segon trimestre del curs actual, és l’inici del vinent: “a tots els escenaris que es presenten” de cara a 2024-2025 “serà inviable amb la infraestructura actual arribar a donar cabuda a tots els programes educatius, i les demandes del professorat per desenvolupar les unitats didàctiques”.

Pensant en el vinent curs, enumeren els motius pels quals l’IES Sineu no podrà donar resposta a la demanda. Apunten a les “aules petites per a grups nombrosos”. També a l’ús d’aules amb mobiliari inadequat per l’alumnat, ja que implica l’ús de tamborets, taules de laboratori i de tallers”. A més informen que de les set aules modulars existents, dues no podran donar cabuda a l’alumnat dels estudis actuals. Finalment, esmenten que actualment i davant la manca d’espais, les famílies han de ser ateses al hall de l’IES.

LA SOLUCIÓ ÉS L’AMPLIACIÓ

Tot i reclamar tres noves aules més de forma urgent i sobretot pensant ja en el pròxim curs, Rafel Crespí diu que les aules modulars “no solucionaran el problema de saturació”. “La manca d’espais se solucionarà amb l’ampliació de l’edifici, tal com estava planificat i acordat, no podem posposar per més temps l’inici de les obres i anar augmentant amb aules prefabricades”.

El conseller d’Educació i Universitats en la seva ronda pels centres educatius del Pla, va visitar l’IES Sineu a principis del passat mes de desembre. Allà va anunciar que la redacció del projecte està inclosa en el nou Pla d’Infraestructures que es presentarà ben aviat. Des d’aleshores, però la direcció de l’IES Sineu no ha tengut més notícies “i la situació ja és preocupant perquè l’ampliació no es farà en dos dies”, apunta Crespí.

Cal recordar que el passat dia 16 de febrer de 2023, és a dir, la passada legislatura, el Govern de les Illes Balears declarà d’interès autonòmic l’ampliació del centre. Segons el calendari acordat aleshores, el 2024 ja s’havia de licitar el projecte i iniciar les obres per tal d’inaugurar i estrenar les instal·lacions ampliades pel curs 2025-2026.

Ara, davant la manca de notícies d’Educació, Crespí ha remès la carta i reclama que s’acceleri la tramitació de l’ampliació.

Tot plegat, ha sortit quan aquesta setmana s’ha fet públic, tal com avançà aquest digital, que l’Ajuntament de Vilafranca ja disposa dels terrenys necessaris per a la construcció d’un nou institut al Pla de Mallorca. Aquest ha de ser el centre de referència de l’alumnat de Vilafranca que ara van a l’IES Porreres i també dels del Sant Joan, Ariany i Petra que tenen l’IES Sineu com a centre de referència.

De fet, en una recent visita al Pla, el conseller Vera va anunciar que el nou pla d’infraestructures educatives 2024-2030 preveia la construcció d’aquest nou institut a Vilafranca i també un a Algaida. A més, a banda de l’ampliació de l’IES Sineu també està previst ampliar el de Porreres.

2,7 MILIONS EN DUES SETMANES

La Conselleria d’Educació va fer públic ahir que aquestes dues darreres setmanes ha tret a licitació obres de millora per valor de 2,7 milions d’euros a nou centres de Mallorca. D’aquests projectes n’hi ha un al Pla de Mallorca, precisament a Sineu, que és l’adequació de la cuina del CEIP Rodamilans de Sineu per un total de 199.908,27 euros.

Back To Top