Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSencellesSineuVilafranca

El Pla de Mallorca tendrà dos nous instituts a Algaida i Vilafranca

Visita al CEIP Pare Bartomeu Pou.

La visita del conseller d’Educació i Universitats a la comarca va ser molt profitosa per al Pla de Mallorca. Antoni Vera va fer pública la construcció d’un nou institut a Algaida. Així mateix, segons ha pogut saber aquest digital, en la seva ronda per la comarca també va anunciar la intenció a llarg termini del Govern de les Illes balears de construir també un nou centre de secundària en el municipi de Vilafranca.

En la visita a Algaida al CEIP Pare Bartomeu Pou acompanyat per la batlessa d’Algaida, Margalida Fullana i regidors de l’equip de govern, el conseller fou rebut per l’equip directiu al capdavant del qual hi està Jordi Juan. Molts dels docents duen les camisetes verdes reivindicatives contra les polítiques de la pretesa segregació lingüística derivada de l’acord de governabilitat a l’Executiu Autonòmic per aquesta legislatura entre el Partit Popular i els seus socis d’extrema dreta.

Vera ha explicat que el nou Pla d’infraestructures 2024/2030 que s’està ultimant recollirà la nova infraestructura educativa d’Algaida que, previsiblement, acollirà els estudis d’ESO i Batxillerat. Es preveu que el nou institut sigui de tres línies per a ESO i dues línies de Batxillerat.

Amb aquest institut es veuran copsades les demandes històriques del municipi que veu com els seus estudiants s’han de desplaçar cada dia fins a l’IES Llucmajor. En aquest sentit, la passada legislatura l’Ajuntament d’Algaida i la Conselleria d’Educació, sent batlessa de la localitat Maria Antònia Mulet, signaren un protocol “per impulsar la creació d’un IES de tres línies d’educació secundària a Algaida”. Amb aquest acord, l’Ajuntament es comprometé a disposar i cedir dels terrenys per a la construcció del nou centre.

La batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, valorà de forma molt positiva la consecució d’aquesta infraestructura perquè “hem fet molta feina, tràmits i reunions perquè aquest institut sigui una realitat”. De fet, en els pressuposts municipals d’enguany l’Ajuntament ja va preveure 250.000€ per a la dotació de serveis de complementaris d’educació.

Per altra banda, en la seva visita al CEIP algaidí el conseller també ha anunciat que la licitació de les obres d’ampliació del centre es publicarà aviat. Aquestes actuacions suposaran l’ampliació amb tres noves aules per donar resposta a la manca d’espai.

IES A VILAFRANCA

Per altre costat, els plans d’Educació a la comarca però no acaben aquí i ja fa feina per a posar fil a l’agulla al problema de saturació dels instituts del Pla i preveu construir un nou institut a Vilafranca. De fet, com publicà aquest digital tant l‘IES Porreres que acull alumnat del municipi i els de Montuïri i Vilafranca com el de Sineu estan col·lapsats. Aquest darrer és l’IES de referència d‘Ariany, Costitx, Lloret, Llubí, Maria, Petra, Sant Joan, Sineu i Sencelles.

Amb la construcció del nou institut de Vilafranca es descongestionaria l’IES de Porreres i també el de Sineu, ja que s’hi podrien derivar els alumnes d’Ariany, Petra i Sant Joan.

Visita a l’IES Porreres.

AMPLIACIÓ A PORRERES

En la seva ronda de visites al Pla, el conseller Antoni Vera també ha passat pels centres de Porreres i ha assegurat que el Pla d’Infraestructures també recollirà l’ampliació de l’IES Porreres. Amb aquestes obres, el centre ampliarà els seus estudis a Batxillerat i es donarà resposta a una reivindicació del centre. A més, també s’estudiarà la necessitat d’implantar nous cicles formatius de Formació Professional.

AMPLIACIÓ DEL DE SINEU

Cal recordar que en una passada visita a l’IES Sineu, Vera anuncià la imminent redacció del projecte d’ampliació d’aquest centre, una necessitat que fou declarada d’interès autonòmic la passada legislatura. El projecte preveu una ampliació del centre amb la construcció de vuit aules, dos tallers de formació professional, una sala de professors, un espai per a departaments didàctics i banys.

Back To Top