Skip to content
ActualitatPorreres

MÉS per Porreres demana a l’Ajuntament que bonifiqui l’impost de construccions als joves que vulguin emancipar-se

porreres

MÉS per Porreres ha registrat una moció en la qual inclou fins a nou propostes de bonificació de l’impost sobre construccions i reformes (ICIO). MÉS proposa que es bonifiqui en un 95 % l’ICIO en projectes que tenguin com a titular una persona de fins a 35 anys, sempre que aquest sigui el seu primer habitatge almanco durant 5 anys i el projecte no superi els 300.000 euros.

La formació defensarà en el pròxim ple aquesta proposta a més bonificacions de l’ICIO en projectes que es duguin a terme en habitatges inclosos en el catàleg de patrimoni, per estimular la conservació d’aquests edificis singulars, o bonificacions per l’embelliment de façanes o la instal·lació de sistemes tèrmics renovables o plaques fotovoltaiques.

La moció inclou fins a nou propostes de bonificació que l’Ajuntament hauria d’aplicar per potenciar, per exemple, la conservació de cisternes o aljubs o l’emprenedoria, bonificant la rehabilitació de petits locals comercials destinats a prestar un servei al públic.

El portaveu de la formació ecosobiranista, Sebastià Lliteres, explica que “la nostra és una proposta ambiciosa però necessària. Fa poc el pacte entre el PI i el PP va decidir apujar impostos, i nosaltres pensam que el que necessiten els porrerencs és justament el contrari”. La formació defensarà totes aquestes propostes enfocades a facilitar la vida als veïnats. “Pretenem ajudar els joves que vulguin reformar per tenir un primer habitatge; potenciar les energies renovables, llevar traves als petits emprenedors o ajudar a rehabilitar cases i elements patrimonials que es trobin en mal estat de conservació”, expliquen.

Back To Top