Skip to content
ActualitatAlgaida

Les mares i pares d’Algaida exigeixen un institut al municipi

manifestació algaida ies

Prop de 200 persones entre mares, pares, nins i nines d’Algaida s’han manifestat pels carrers del poble per reclamar, als polítics municipals, que “la construcció d’un institut passi a formar part del seu programa de govern”. Així ho assenyala Laura Ferragut, presidenta de l’AMPA del CEIP Pare Bartomeu Pou.

Els assistents a la concentració, casserolada i manifestació s’han trobat al pati de l’escola per recórrer junts els carrers del poble. Ho han fet al crit de “Ja n’hi ha prou volem un institut“. Han arribat fins al solar on l’Ajuntament vol fer-hi l’institut. D’allà han anat a la plaça on s’ha llegit el manifest.

En el manifest s’ha apuntat que “volem recordar a la Conselleria la necessitat de construir un institut de secundària al municipi d’Algaida”. El principal motiu, han recordat, és que “cada dia uns 300 nins i nines es desplacen des del seu poble en autobús a l’IES Llucmajor per una carretera perillosa“.

En la lectura del manifest també han dit que insistiran a reclamar a l’Ajuntament d’Algaida perquè “agilitzi les gestions urbanístiques per a poder dotar de serveis el solar on està previst construir-hi el futur institut”. I, en aquest sentit, “continuarem fent reivindicacions com aquesta fins que la cessió del solar es faci efectiva”.

A més, segons ha explicat Ferragut, “la junta de l’AMPA va decidir fer-ho en aquestes dates per recordar als polítics la necessitat que tenim de tenir aquest institut“. També afegí que “estam al cas de la feina feta des de l’equip de govern municipal (PSOE-Més) amb la conselleria, però creim que el govern municipal pot iniciar i posar sobre la taula altres propostes”.

A la concentració hi eren presents el regidor i candidat del Partit Popular, Rafel Oliver. També hi ha estat la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Algaida, Maria Antònia Reinés i integrants de la candidatura de Més per Algaida.

TERRENYS PENDENTS D’UN URBANITZABLE

Cal recordar que la batlessa del municipi, Maria Antònia Mulet (PSOE) i el conseller Martí March, signaren un protocol “per impulsar la creació d’un IES de tres línies d’educació secundària a Algaida”. Amb aquest acord, l’Ajuntament es comprometé a cedir els terrenys per a la construcció del nou centre.

En el mateix sentit s’explica la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Maria Antònia Reinés (Més), qui ha assenyalat que aquest mandat ja “s’ha aconseguit signar el protocol de compromís entre la Conselleria i l’Ajuntament. I hi seguirem fent feina, ja que és una infraestructura imprescindible pel municipi”.

Pel que fa als terrenys on es preveu construir l’institut, la batlessa d’Algaida explica que “estan dins un urbanitzable que encara no està desenvolupat a la zona d’Es Porrassar. Quan els propietaris duguin a terme la urbanització, el solar per equipament passarà a ser de l’Ajuntament d’Algaida que un cop es disposi dels terrenys els cedirà a la Conselleria d’Educació i Formació Professional. Això és la primera passa per a la construcció de l’IES”.

Back To Top