Skip to content
ActualitatDestacatSant Joan

Sant Joan implantarà la bossa vermella de recollida de residus el 2025

bossa vermella

El municipi de Sant Joan ha començat el compte enrere per a implantar la bossa vermella de recollida de residus sòlids urbans el 2025. L’objectiu no és altre que abaratir la taxa de residus que l’any vinent pujarà al municipi fins als 186,96 € als habitatges urbans.

El motiu, com publicà aquesta digital no és altra que la pujada dels preus vinculats al nou contracte de residus anunciat per la Mancomunitat Pla de Mallorca. Així, la majoria d’ajuntaments amb algunes excepcions han anunciat pujades de les respectives taxes per tal que aquestes no siguin deficitàries. Una de les mesures per tal d’abaratir el cost de la taxa és fomentar el reciclatge i així ho anunciaren també els ajuntaments.

A Sant Joan l’opció elegida és la implantació de la bossa vermella que ja funciona amb èxit a municipis com ara Porreres, Maria de la Salut o Sencelles. El regidor de Medi Ambient, Joan Roig, celebrà una sessió informativa on explicà els detalls de la modificació de la taxa i mostrà els números. El regidor explica que “dins la primera meitat 2024 preveiem fer una campanya important pedagògica i informativa de com separar correctament les diferents fraccions, és a dir, reciclar bé, més i millor”.

En aquest sentit, Roig afegeix que “amb això intentarem fer veure a la gent que el rebuig, que són les restes que van a la bossa vermella, no és tanta cosa i puguin comprovar que realment amb una bossa no massa grossa es pot liquidar el rebuig”.

Pel que fa a la implantació, “la previsió és que si de cara a 2025 podem aplicar la bossa vermella i establir un diàleg amb els diferents sectors perquè se sentin inclosos dins aquesta estratègia.” Amb aquest fi es programaran reunions “amb empresaris, propietaris de cases vacacionals i amb tots els col·lectius que estiguin implicats en la posada en funcionament de la bossa vermella”.

L’objectiu final és que “pagui més qui realment més rebuig generi”. Per tot plegat, si durant 2025 la posada en marxa d’aquest sistema de recollida té els seus fruits, l’Ajuntament de Sant Joan abaixarà la taxa amb vista a 2026, ja que la recaptació de la taxa no pot superar el cost del servei. “Si reciclam millor com a poble, haurem d’abaixar la taxa. Tot plegat el que potencia és que entre tots reciclem millor”, conclou el regidor.

Back To Top