Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacat

L’Ajuntament d’Algaida aprova un pressupost de 8,6 milions, el més elevat de la història

L’equip de govern del PSIB en minoria (5) a l’Ajuntament d’Algaida va aprovar el pressupost més elevat de la història del municipi (8,6 milions d’euros) i ho va fer amb el suport de MÉS per Algaida (3), a l’oposició. El PP (4) i el partit d’extrema dreta (1) es van abstenir.

Els pressuposts de 2023 superaren per poc els 5 milions d’euros per primera vegada.

Dels comptes cal destacar el capítol d’inversions que ascendeix a 3,8 milions d’euros:

-Construcció nous vestidors al camp de futbol des Porrassar: 800.000 €.

-Construcció de la nova deixalleria municipal: 800.000 €

-Cobrir les pistes del costat del pavelló Andreu Trobat: 700.000 €

-Adquisició d’un solar urbà per a la futura construcció d’un auditori: 400.000 €

-Adquisició d’un solar a prop del centre de salut (actualment és un aparcament públic en règim de lloguer al qual s’afegirà un terreny rústic annex): 260.000 €

-Dotació de serveis complementaris d’educació. Inversions en terrenys (extensió serveis solar Pavelló i Institut): 250.000 €

-Projecte de construcció d’un nou pavelló a la zona del nou institut: 200.000 €

-Inversions en camins veïnals: 150.000 €.

-Adquisició de tractor desbrossadora: 105.000 €

-Adquisició maquinària neteja viària: 75.000 €

-Adquisició de terrenys al costat del cementiri: 30.000 €

-Adquisició vehicle per la futura oficina municipal mòbil per foravila: 30.000 €

La batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, explica que “aquest pressupost té com a objectiu treballar amb una gestió responsable, transversal, transparent i propera, que doni resposta a les necessitats dels veïnats i veïnades del municipi d’Algaida, a fi de garantir uns serveis públics d’excel·lència sota criteris d’igualtat i cohesió social”.

En aquesta línia apunta que “està clar que cada partit té la seva línia política, però si fem memòria i miram els diferents programes electorals es pot analitzar que la majoria de propostes són les mateixes”. “Són uns pressupostos basats en una gestió municipal eficient i eficaç, que controla la despesa pública, que es regeix per l’equilibri pressupostari i que millora els serveis municipals i l’atenció a les necessitats de la ciutadania”. 

Afegeix que “volem seguir impulsant l’educació i desplegar els projectes de ciutat cuidadora perquè ningú quedi enrere, millorar el benestar i la qualitat de vida, preservar el model de poble, activar els projectes necessaris que són tan demandats” i conclou: “El pressupost 2024 ens posa en el camí de mirar el municipi en clau de futur. Aquesta mirada d’actuacions futures importants s’havia vist truncada per la pandèmia i la postpandèmia”.

SUPORT DE MÉS PER ALGAIDA

Per la seva banda, MÉS per Algaida donà suport als comptes presentats per l’equip de govern “per responsabilitat i perquè es contemplen inversions necessàries pel municipi”. El portaveu de MÉS per Algaida Joan Mas, afegeix que “malgrat estar a l’oposició des del primer dia hem oferit a l’actual equip de govern, en minoria, la nostra col·laboració per facilitar l’acció de govern. La nostra prioritat és cercar el consens per aconseguir el benestar dels nostres veïns i veïnes”.

Així mencionen projectes que “donen resposta a la nostra petició de dur a terme inversions demanades per la ciutadania”. En aquest sentit, esmenta la coberta de les pistes del costat del pavelló, dotació de serveis per cedir el solar a la Conselleria d’Educació per construir l’IES, millora mobilitat i la connexió de carrers com ara Can Carrintar-Campet i estudi de connexió carrer de Palma amb el Pere Llull Fullana. Finalment, mencionen la pujada del 10% de les subvencions a les entitats amb “l’aplicació de la nostra petició que vagin vinculades a clàusules lingüístiques, a més de socials”.

Els regidors de l’equip de govern i els MÉS es fotografiaren en acabar el ple.
Back To Top