Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Fil de Bosc, l’aposta innovadora per fer compost amb la llana

Llana utilitzada com a compostatge

A mig camí entre Sencelles i Santa Maria hi ha Fil de Bosc, una empresa que ha fet una clara aposta per a revolucionar la indústria ramadera i
agrícola a les Balears. Liderat per Sara Lechuga, Fil de Bosc va presentar una proposta innovadora que ja ha estat premiada. Fil de Bosc es dedica a revaloritzar la llana d’ovella, un recurs que anteriorment es considerava un residu, i que fa poc la Conselleria d’Agricultura va permetre el seu ús per a fer compost. D’aquesta manera s’aporten solucions sostenibles per al seu ús en l’agricultura i la ramaderia locals, reduint així costos a les explotacions. I és que fins ara el baix cost de la llana i la feina que du el tondre havia convertit el producte en un mal de cap pels ramaders.

Ara, Fil de Bosc s’ha destacat com a pionera en la recerca i el desenvolupament. L’empresa treballa realitzant assajos i experiments per maximitzar e
seu potencial, fins i tot les parts que no poden ser utilitzades a la indústria tèxtil. L’entitat de Lechuga també té la intenció de proporcionar formacions i assessorament als ramaders i agricultors locals per optimitzar la llana, font rica de nutrients, i estratègia per regenerar el sòl, minimitzar la despesa hídrica i millorar la salut general de les explotacions agrícoles i ramaderes.

L’equip de Fil de Bosc en col·laboració amb Leader Menorca, començarà aquest novembre una sèrie de proves pilot a finca per mostrar el seu potencial, contribuint així al foment de l’economia circular, la reducció de l’empremta de carboni i la promoció de set dels disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides.

Back To Top