Skip to content
ActualitatPorreres

Maria Antònia Melià: “En el TastArt de Porreres hi haurà més de 150 artistes i 7 cellers”

Porreres celebra dissabte una nova edició del TastArt, nit en què les arts plàstiques i els vins van de la mà en diferents espais expositius del centre urbà del municipi del Pla. Parlam sobre aquesta amb la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Porreres, Maria Antònia Melià.

-Com heu afrontat el primer Tastart que organitzau com a regidora de Cultura de l’Ajuntament de Porreres?

Per mi ha estat un orgull i una responsabilitat poder organitzar-ho. Dur endavant aquest esdeveniment és un repte gens fàcil, ja que s’han de tenir en compte molts de factors diferents i això fa que sigui molt complex d’organitzar. Així i tot, s’ha de dir que he comptat amb l’ajuda d’una comissió ja experimentada i també d’en Gaspar Mora, anterior regidor de cultura, que ha fet que hagi estat més bo de dur.

– Com serà la festa de l’art i el vi?

Serà un vespre de maridatge entre l’art i el vi on es podrà gaudir de diferents propostes artístiques i culturals com performances, música, pintura, videoart, art urbà, fotografia, art digital, etc, acompanyades de diferents tasts de vins de la terra.

– Quants artistes, espais expositius i cellers hi participen?

Enguany hi participen prop de 150 artistes repartits en 18 espais expositius, sense deixar de banda l’art urbà i hi participaran set cellers repartits en sis espais.

– Quines novetats hi haurà respecte a edicions anteriors?

A grans trets seguim una línia continuista, ja que encara que hagi canviat el cap visible de l’organització del Tastart, les persones que conformen la comissió continuen sent les mateixes. Així i tot, cal destacar que enguany comptarem amb un mural nou, que es realitzarà al parc de n’Hereveta i també hi haurà una videoinstal·lació a la planta baixa del museu.

– Hi col·laboren entitats o associacions de Porreres?

Un dels objectius del Tastart és incentivar els artistes porrerencs i això ho hem aconseguit, sobretot, amb l’exposició col·lectiva “Capells” organitzada conjuntament amb l’associació “Art amb B” on hi participen prop de 30 artistes porrerencs. A més a més, també participen diferents artistes porrerencs en altres espais expositius i això és tot un orgull per a nosaltres. Pel que fa a entitats o associacions pròpiament dites comptarem amb l’actuació d’una representació de l’escola de música, així com amb la participació de la Coral de Porreres que, a més a més, lluiran els davantals que s’exposaren l’edició passada. Per altra banda, els alumnes del CEIP Climent Serra i Servera duran a terme una exposició. També m’agradaria destacar la cessió de diferents espais de l’escola Verge de Monti-sion.

– Sou més de Tast o d’Art?

Som més d’art, m’agrada visitar exposicions i gaudir de l’art en general encara que no renunciaré a un bon vi.

– Faci una convidada a la gent de Porreres i d’altres indrets.

Només em queda convidar a la gent de Porreres i d’altres municipis que ens visiti per a gaudir de les exposicions i del tast dels vins. També del nostre centre urbà i de la gastronomia dels nostres bars i restaurants. És un esdeveniment per gaudir molt i crec que no defraudarà.

Back To Top