Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacat

L’ampliació de la carretera Algaida-Llucmajor costarà 15 milions d’euros

El Consell de Mallorca ha anunciat avui que aprovarà l’ampliació i conversió en un vial cívic per a vianants i ciclistes de la carretera que va d’Algaida a Llucmajor. El projecte costarà 15 milions d’euros afectarà els 7 quilòmetres que separen el dos municipis.

L’ampliació d’aquesta via és una antiga reivindicació atesa la seva perillositat i sinistralitat. De fet, els tràmits per a dur a terme aquesta ampliació començaren l’any 2010.

Aquesta via és molt utilitzada per residents als dos municipis però especialment hi circulen cada dia molts algaidins i algaidines que s’han de desplaçar a Llucmajor per motius laborals, els nins i nines que van a l‘IES Llucmajor des d’ESO a Batxiller i també els usuaris que han d’anar al Centre de Salut Migjorn que tenen de referència. La perillositat d’aquesta via augmenta amb la presència de ciclistes locals i també turistes que l’usen per anar també a la zona de Llucmajor o per pujar cap a Randa i Cura.

EL PROJECTE

Amb l’ampliació, la carretera passarà a tenir dos carrils de 3,5 metres cada un, vorals 1,80 metres i una separació d’1 metre. És a dir, el vial passarà de tenir 5,5 metres a ser de 10,60 metres. Quedarà de les mateixes dimensions que la nova variant d’Algaida executada la passada legislatura.

Com a punt important cal destacar que per a solucionar l’accés a Randa el projecte inclou “una petita rotonda per reduir al màxim l’ocupació de territori”, apunten.

Des del Consell expliquen que “el projecte no manté l’eix de la carretera existent, sinó que es desplaça a un costat o l’altre de la calçada. Amb això s’aconsegueix reduir l’afectació a les zones sensibles (ANEI i Síquia de Ferrutxelles, protegida per Patrimoni). També es redueixen les molèsties als usuaris durant les obres.

Avui, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés i el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, ha presentat el projecte acompanyats per la batlessa d’Algaida, Margalida Fullana i la de Llucmajor, Xisca Lascolas.

Galmés ha explicat que “aquest projecte és una antiga reivindicació dels veïnats, tant d’Algaida com de Llucmajor, i que nosaltres en campanya electoral ja ens vàrem comprometre a engegar per millorar la seguretat i reduir la sinistralitat d’aquesta via. És una carretera molt transitada per estudiants que van a l’institut de Llucmajor i per usuaris dels dos municipis. Demà s’aprovarà el projecte al Consell Executiu i s’iniciaran els tràmits per dur endavant aquesta obra important, que esperam que pugui començar a mitjan legislatura“.

Back To Top