Skip to content
ActualitatAlgaida

Algaida celebra dissabte la Fira que manté l’essència tradicional i s’allargarà fins a la nit

Algaida celebra dissabte la seva Fira de Tardor i ho fa amb l’objectiu d’allargar-la tot l’horabaixa fins a la nit. La batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, explica que “és sabut que aquesta mostra se celebra en dissabte i acaba al migdia perquè l’endemà té lloc la Fira de Llucmajor, una de les més importants de Mallorca i el que passa és que els firaires partien per poder ser l’endemà a Llucmajor”.

Per això, l’Ajuntament algaidí ha preparat un programa per tal que la fira s’allargui fins a la nit tot i que alguns dels venedors hagin de marxar abans. D’aquesta manera, s’han previst tallers, mostres i exhibicions i música en directa, entre altres. “Hem allargat l’horabaixa amb diferents activitats per infants, gent gran i per a tota la família. Hi poden quedar tot el dia al municipi el dia de la Fira”, explica Fullana.

La batlessa esmenta la importància de la Fira: “És un dels dies que la gent espera. Des de fa anys sempre venen els venedors emblemàtics que són aquests que com aquell que diu venen de tota la vida i que ja coneixien els nostres padrins i després els nostres pares i ara els coneixem nosaltres i també els ha de conèixer la gent jove”.

Fullana es refereix com a emblemàtics a venedors ambulants com ara “el de les olives, el que ven els ganivets, el que ven els paraigües que antigament només es podia comprar el paraigua quan venia aquesta persona a la fira, el de les olles de fang, els dels caramels, “es curro” que és un firaire d’Algaida que sempre participa en la fira del municipi i que ven joguines, caramels, dolços, torrons... els primers torrons que se compraven solien ser els de la fira que els venia “es curro” també. Tot això és important per fer memòria i per no oblidar perquè és cert que sempre ens hem de reinventar i fer coses noves, però també hem de pensar amb tots aquests venedors que any darrere any han estat els que han donat servei als veïnats i les veïnades i han mantingut la tradició i l’essència de la nostra i altres fires”.

LA FIRA

El regidor de Promoció Econòmica, Mateu Capellà, apunta que el programa de la Fira inclou novetats, però que manté l’essència. Així, la Fira tradicional estarà muntada a Plaça i carrers adjacents. No hi faltarà l’artesania, el producte local, la cultura, la gastronomia i altres venedors ambulants. També la mostra de cotxes i vehicles clàssics i antics, la Gran Fira del Reciclatge, mostra de cavalls de raça autòctona i exhibició dels Cavallers de Sant Jordi, entre altres.

MOSTRA GASTRONÒMICA

El dia de la fira estarà en marxa la Mostra Gastronòmica d’Algaida, en la qual vuit restaurants fan menús especials. La batlessa aprofita per fer una convidada a la Fira amb aturada a tastar algun dels menús de la mostra. “Poden venir a la Fira i fer una aturada per dinar i després tornar l’horabaixa a la fira o visitar-nos i en acabat quedar a sopar a un dels restaurants de la mostra, l’oferta és temptadora perquè poden passar un dia ben complet i amb bon menjar”.

La Mostra gastronòmica es celebra des de dia 12 d’octubre i fins dia 22.

Presentació de la Mostra Gastronòmica d’Algaida.
Back To Top