Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMontuïriPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Les escoles a punt per a rebre els nins i nines del Pla

escola santa eugènia

Nirvis, il·lusió, retrobaments i també alguna plorada. Dilluns els nins i nines del Pla de Mallorca comencen l’escola. Aquest estiu i sobretot els darrers dies els ajuntaments, que tenen cura del manteniment, han anat “fent dissabte” i posant al dia els centres escolars perquè el curs 2023-2024 comenci de la millor manera. Feim un repàs a les intervencions municipals realitzades i també a alguna mancança i reivindicacions d’assumptes pendents per reclamar al Govern balear.

ALGAIDA

Aquestes darreres setmanes s’ha pintat la façana de l’escola CEIP Pare Bartomeu Pou i tota la part baixa de la zona més antiga de l’edifici. La regidora d’Educació, Jerònia Miralles, ha explicat que “des de l’Ajuntament d’Algaida, apostam per un manteniment de qualitat als edificis municipals d’Algaida, Pina i Randa. El pròxim any es pressupostarà per pintar la resta del centre educatiu”. Així mateix, s’ha netejat el centre i fet tasques de jardineria i manteniment general de l’edifici.

CEIP Pare Bartomeu Pou.

LLORET

“A Lloret aquest estiu hem intentat fer una bona posada a punt”, explica el regidor Toni Gomila. En aquest sentit afegeix que “s’ha pintat l’edifici de primària i una altra aula, s’ha contractat una empresa per fer una neteja a fons, s’ha posat un tendal fix a un dels patis, a més la brigada ha fet petites reparacions i s’ha desbrossat i posat a punt els patis. En total aquest estiu s’ha fet una inversió de més de 10.000 euros per posar a punt l’escola per a l’inici del curs escolar”, al CEIP Antònia Alzina.

LLUBÍ

L’Ajuntament de Llubí du a terme tasques de manteniment i petites inversions durant tot el curs al CEIP Durant Estrany. La batlessa del municipi, Magdalena Perelló, explica que “els estius es fa una neteja a fons de tots els espais. Així mateix, es té dividit el centre en tres blocs i cada any en pinten una de forma rotativa. Així mateix, es fa qualque reparació que no es pot fer durant el curs per no molestar els infants”.

SANTA EUGÈNIA

Al CEIP Mestre Guillemet de Santa Eugènia, diu el batle Pep Lluís Urraca “s’han pintat les parets -igual que a l’escoleta municipal- i s’ha fet una revisió exhaustiva de tot el mobiliari, dels recursos educatius com puguin ser les televisions o pissarres, portes, etc.”. També s’aprofiten aquests mesos d’estiu per a revisar la calefacció, tota la fontaneria, l’espai de l’hort educatiu que hi ha al centre, en definitiva totes aquelles coses que poden haver-se fet malbé durant el curs”. Urraca també explica que “aquestes feines les anam fent al llarg del mesos d’estiu però és en aquests primers dies de setembre, quan ja hi ha els mestres, que feim una revisió més important”.

CEIP Mestre Guillemet.

MARIA

Començam aquest repàs a Maria de la Salut perquè el repte era majúscul i s’ha hagut de fer feina de valent. Cal recordar que fa uns mesos una canonada rompuda va inundar tota l’escola i fer malbé portes, sostres i diferent tipus de material.

Així, Jaume Ferriol, batle de Maria explica que “la Conselleria d’Educació envià tècnics que i s’eliminaren totes aquells elements que representaven un perill, com per exemple les plaques de guix del sostre. A les portes s’agafaren les mides de les afectades però no es llevaren les portes, sinó que s’arreglaren i en tenir les noves fetes, probablement durant les vacances de Nadal es posaran”. A això cal afegir-hi que l’Ajuntament ha llogat una empresa de neteja per dur a terme una acció profunda a tot el centre. Ferriol explica que “s’optà per fer aquesta neteja mitjançant una empresa, ja que la brigada no podia donar resposta a aquesta tasca amb tot el preparatius de les festes de la Mare de Déu que tenia”. A més d’això sí que la brigada municipal ha realitzat les tasques de jardineria, neteja i manteniment dels exteriors”.

Ara, a Maria, tot està a punt per començar el curs, i ja serà més endavant quan s’arreglin els sostres i les portes del CEIP Maria de la Salut.

PORRERES

El CEIP Climent Serra i Servera de Porreres s’han dut a terme tasques de manteniment al mes de juliol i aquestes darreres setmanes. “Aprofitam el mes de juliol quan ja no hi ha gent per fer una repassada i pintar on fa falta normalment a les zones baixes i fan una rentada de cara general a l’escola”, explica el regidor de Manteniment de l’Ajuntament de Porreres, Jaume Martorell. “Posteriorment i ja de cara a l’inici imminent del curs la brigada va fer tasques de manteniment com ara penjar pissarres, moure mobiliari, millora de zones de jardins, llevar herbes i altres coses que la directora requereixi”, afegeix Martorell. Així mateix, “l’electricista de la brigada revisa els aires condicionats i fa una neteja de filtres i altres necessites que hi pugui haver”.

Per altra banda, explica, “també hi ha alguns aspectes d’instal·lacions pendents que no són pròpiament de manteniment de l’obra d’ampliació que es va fer nova i que hi està damunt la Conselleria i que aviat s’arreglarà”, explica.

SANT JOAN

L’Ajuntament de Sant Joan ha dut a terme tasques de neteja general i manteniment al CEIP Son Juny. La regidora d’Educació, Catalina Perelló, explica que aquests dies s’ha acabat la posada a punt de cara a l’inici de curs escolar amb una neteja general i tasques de jardineria. Com que el centre està al costat d’una zona de pinar, especialment important és la retirada de fullaca de pi dels embornals i altres zones per garantir la correcta evacuació d’aigua en cas de pluges. Avui també s’ha acabat de coordinar amb la Policia Local tot el relacionat amb les entrades i sortides del centre.

Així mateix, cal destacar que com a assignatura pendent queda el projecte de canvi de cuina que la Conselleria d’Educació havia de fer aquest estiu i que finalment es durà a terme durant les vinents vacances de Nadal.

SINEU

Al CEIP Rodamilans de Sineu també s’hi han fet tasques de manteniment. Aquest any, explica el batle Tomeu Mulet, s’hi han pintat totes les aules d’infantil. “En els propers mesos també durem a terme unes obres de manteniment i reparació de tot el sistema de climatització del Rodamilans. Aquestes feines ja s’han adjudicat”. D’aquesta manera es podran tenir tots els filtres canviats i tot a punt per a l’arribada dels mesos de més fred”, diu Mulet. A això també cal afegir-hi les tasques habituals i periòdiques de manteniment dels espais exteriors.

MONTUÏRI

El regidor d’Educació de Montuïri, Toni Miralles, explica que “al CEIP Joan Mas i Verd hem fet les tasques de manteniment de cada any. Neteja de teulades, aules, exteriors, etc. Cada any durant les vacances d’estiu s’aprofiten aquests mesos per fer unes tasques de manteniment més profundes i unes neteges amb més intensitat”. Miralles també diu que “s’està pendent de la construcció d’un nou espai destinat a l’educació física. I fora del recinte en les setmanes vinents ha de finalitzar el nou accés al centre escolar pels carrers de sa Torre i Jerònia Juan”. Un fet aquest que permetrà reordenar l’accés al centre escolar i minvar la presència de vehicles a les hores d’entrada i sortida de l’escola”.

A l’escoleta municipal Sa Gallineta Rossa aquest any, els primers mesos de l’estiu s’hi instal·laren plaques fotovoltaiques. Un projecte finançat pel Consell de Mallorca a través dels Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible i Clima (PAESC) amb un pressupost de 25.283 euros.

COSTITX

L’escola de Costitx, el CEIP Nadal Campaner Arrom està d’aniversari aquest mes de setembre. I és que compleix 70 anys. L’escola va ser inaugurada el mes de setembre de 1953 amb el nom de Sor Maria Ramis Munar. I fou al curs 2007/2008 quan va ser traslladada a un nou edifici i va adoptar el nom de CEIP Nadal Campaner Arrom.

A més d’aquesta efemèride, el batle de Costitx, Toni Salas, explica que “aquests mesos l’Ajuntament ha duit a terme tasques de repintat de les aules. A més estrenarem una nova aula doble. Una infraestructura necessària i que s’ha fet a petició del PI en el Parlament en el mandat anterior que s’aconseguí amb una esmena als pressupost”. Una ampliació que ha tengut un cost de 210.000 euros.

També s’està pendent de la instal·lació d’unes xarxes per evitar que les pilotes surtin del recinte escolar. Salas explica que “hi ha moltes feines petites que no es veuen i que des de l’Ajuntament anam fent”. “Una millora important si que serà la instal·lació d’equipament de calefacció i aire condicionat”, diu Salas qui recorda també que “en el curs passat es millorà la recirculació de l’aire”.

ARIANY

Al nucli d’Ariany el CEIP Guillem Frontera Pascual l’Ajuntament d’Ariany hi ha duit a terme tasques de manteniment i neteja. Joan Ribot, batle d’Ariany explica que s’ha fet una de neteja a fons, s’ha revisat la fontaneria, la fusteria y una bona revisió de l’aire condicionat”. “Així mateix, -explica Ribot- hem pintat totes les aules i altres elements que ho necessitaven”. Han estat unes setmanes de feina que han servit per deixar el centre preparat per a l’inici del curs escolar aquest dilluns.

VILAFRANCA

A Vilafranca s’ha fet la neteja general del CEIP Es Cremat. Així mateix, s’ha dotat les aules d’educació infantil d’aires condicionats, amb la qual cosa tot el centre està ja climatitzat, ha explicat el batle, Montserrat Rosselló.

Back To Top