Skip to content
AlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Els cellers del Pla de Mallorca auguren una bona collita en quantitat i qualitat

Aquests dies els cellers del Pla de Mallorca comencen a veremar. Els cellers de la comarca adherits a les DO Pla i Llevant, la DO Binissalem, al consell regulador de Vi de la Terra Mallorca i altres sense cap adscripció han començat oficialment la verema.

Tot i que alguns cellers ja havien collit alguna vinya primerenca la setmana passada, no ha estat fins aquesta que ara acaba que la DO Pla i Llevant i la DO Binissalem no han començat oficialment una collita que les dues zones auguren que seran bones en quantitat i qualitat.

Coincideixen en el fet que, per ara, s’han alliberat de malalties com ara míldiu o cendrades gràcies a les temperatures elevades i el caràcter sec de la climatologia.

INICI A LA DO PLA I LLEVANT

A la DO Pla i Llevant la verema va començar oficialment dijous en un acte simbòlic celebrat a les vinyes de Son Roig del celler Can Majoral d’Algaida. El veremador d’honor enguany ha estat el cuiner i comunicador Miquel Calent. A l’acte hi assistí el conseller d’Agricultura, Joan Simonet; la batlessa d’Algaida, Margalida Fullana i la de Felanitx, Catalina Soler juntament amb el president de la DO, Antoni Bennàssar i viticultors de l’esmentada denominació d’origen.

La DO preveu una bona producció gràcies a la manca de malalties esmentada.

Cal destacar, com ja publicàrem, que alguns viticultors, sobretot a aquells indrets on varen patir les pluges torrencials de principis del mes de juny com ara Porreres i Sencelles, preveuen que el raïm faci més pes.

Vinya de la DO Binissalem.

INICI A LA DO BINISSALEM

De la DO Binissalem el resum és que “hi ha més raïm, i que aquest presenta un estat sanitari molt bo”. Aquesta setmana ha començat la verema la Bodega Santa Caterina de Sencelles amb una partida de syrah destinada a vi rosat. Des de la DO informen que aquests dies i fins a la setmana vinent en què es preveu que tots els cellers hagin començat la collita “els tècnics del Consell Regulador realitzin les inspeccions anuals a les vinyes i les corresponents auditories de verema als cellers per comprovar que es compleixen els requisits del Plec de condicions de la DO Binissalem”.

Destaquen també que “les varietats locals, en general, tenen molt bona resposta a les condicions climàtiques pròpies de la zona a les que estan ben adaptades, permetent obtenir vins de qualitat amb característiques diferencials i singulars de la DO Binissalem”

Així i tot, els viticultors s’han hagut d’adaptar al canvi climàtic i “disposen de la tecnologia i els coneixements tècnics per monitoritzar les necessitats dels ceps i treballar per minimitzar els efectes provocats pel canvi climàtic, que són cada cop més evidents, amb irregularitat del règim de pluges i onades de calor més freqüents i de més durada”.

ELS CELLERS DEL PLA

DO Binissalem: Celler Ca sa Padrina, Celler Can Ramis, Bodega Santa Caterina de Sencelles i Vinya Taujana a Santa Eugènia.

DO Pla i Llevant: Can Coleto i Miquel Oliver (Petra), Can Majoral (Algaida).

Vi de la Terra Mallorca: Molí Blanc (Llubí), Blanca Terra (Montuïri), Mesquida Mora i Can Feliu (Porreres), Oliver Moragues i Can Majoral (Algaida) i Galmés i Ferrer (Petra).

Sense adscripció: Son Prim, Binivista i Binigrau (Sencelles), Vidal Serra (Santa Eugènia) i Son Artigues (Porreres).

Back To Top