Skip to content
ActualitatPorreres

“Les festes de Sant Roc de Porreres mantenen l’essència que ens identifica com a poble”

L’Ajuntament de Porreres encetà dimecres el programa de les Festes de Sant Roc 2023, unes celebracions que s’allargaran fins dimecres, dia 16 d’agost, festivitat del patró del municipi.

De l’extens programa d’actes i activitats, la batlessa de Porreres, Xisca Mora, no en destaca cap en concret perquè “tots tenen la seva importància, des del sector, associació o entitat que els organitza, per la franja d’edat a qui van destinats o per qui hi participa”.

En aquest sentit, apunta que “per a nosaltres el que és més enriquidor de tot és que tornam a tenir un programa d’actes molt complet a on les entitats i associacions hi han posat el seu gra d’arena que és molt important per mantenir un poble viu i dinàmic tant nivell cultural com esportiu i això ens satisfà perquè és un programa d’actes divers que agradarà més o manco, però, com sempre, hem intentat que hi hagi activitats per a tota la gent que vulgui participar. Hi ha activitats musicals, teatre i altres de caràcter esportiu i lúdic que també és una part molt important durant les festes”.

Però, davant de tot, Mora vol esmentar “l’essència de les nostres festes. Hem de continuar mantenint aquesta essència i seguir fent feia perquè dins el nostre record sempre quedin petits detalls que fan que ens identifiquin com a poble fent festa i això s’aconsegueix mantenint la nostra identitat”.

Quant als més representatius, la batlessa destaca sa Torrada. “Diria que és l’acte porrerenc per excel·lència perquè és un d’aquells actes més tradicionals l’essència dels quals és la convivència, compartir amb els veïnats, amb aquella família que ve de fora, amb aquells amics que venen per gaudir amb nosaltres d’aquest dia”, explica i afegeix que “també hi ha el concert de la Filharmònica Porrerenca i el de sa Coral i altres actes molt arrelats dins el programa com pot ser l’acte dels represaliats a Cals Hermanos, les curses d’atletisme, la prova ciclista, la festa del carrer Sant Roc o la sortida els Caparrots són actes que es fan des de fa molts d’anys i s’han de conservar per molts anys més”.

Per la seva banda, el regidor de Festes, Toni Sastre, vol agrair la feina que començà i deixà feta l’anterior regidora, Miquela Bordoy perquè “deixà les coses més substancials embastades perquè no hi hagués ensurts amb el canvi de legislatura tan a prop de les festes”.

També vol fer una menció especial al grup de voluntaris de les festes de Sant Roc perquè “és gent que col·labora i que dona bona part del seu temps de forma desinteressada i són essencials per ajudar a fer que les festes vagin bé”. En aquest sentit, el regidor destaca que el programa mostra “la riquesa d’un teixit associatiu i col·laboratiu molt potent. Aquesta és la riquesa de les nostres festes, la col·laboració altruista i desinteressada de moltíssima gent que, com he dit abans, entrega el seu temps per fer poble, per fer festa, per fer Porreres“.

“És un orgull i una responsabilitat poder organitzar i viure les festes en primera persona. Són moments que ben segur em quedaran ben gravats a la memòria”, conclou Sastre.

Back To Top