Skip to content
ActualitatAlgaida

Titoieta Ràdio atorga el XXX Premi Santa Anneta a Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears

El Centre Cultural d’Algaida, entitat promotora de Titoieta Ràdio, ha decidit atorgar el XXX Premi Santa Anneta a Sa Xerxa per la seva contribució a la difusió de la llengua i cultura catalanes entre els més joves.

Amb aquesta distinció es valora la feina feta des de Sa Xerxa per vertebrar i promoure l’oferta teatral per a infants i joves arreu de les Illes.

L’associació va iniciar la seva tasca fa 20 anys, l’any 2003. Un dels seus projectes és la FIET, Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, que es celebra a Vilafranca i s’ha convertit en una de les fires de referència de les arts escèniques per a infants i joves.

Altres projectes de l’entitat són la Mostra de Formentera, el Festival de Teatre Familiar El Barruguet a Santa Eulària des Riu o el Festival de Teatre per a Fiets i Fietes de Maó. Sa Xerxa també impulsa la creació teatral amb convocatòries com el Premi Guillem d’Efak de textos de teatre infantil i juvenil i el concurs BÒTIL de produccions de teatre i literatura.

La seva tasca ha estat reconeguda amb el Premio Nacional de las Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud 2022 i el Siurell de Plata 2022. A més fa un dies la il·lustradora, Maribel Castell, va rebre un guardó pel cartell de la darrera edició de la FIET.

Amb el Premi Santa Anneta, Titoieta Ràdio vol destacar la feina feta per Sa Xerxa per difondre entre el públic infantil i juvenil una cultura de qualitat, aconseguint que els espectacles arribin a tots els racons de les nostres illes i a la vegada fomentant la indústria cultural de les Balears.

Actuació musical de Marga Ramis. Fotos: Joan Mulet.

El premi es lliurarà dimecres 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, a les 20.00 hores al casal Pere Capellà d’Algaida i comptarà amb l’actuació musical de Marga Ramis.

En anteriors edicions, han estat premiats amb el Santa Anneta: Biel Majoral, Miquel Cardell, El Temps, l’ACIC, els Cossiers d’Algaida, la discogràfica BLAU, la pel·lícula El Mar, el GOB, Aula Cultural, l’Associació Voltor, VilaWeb, el Projecte Alcover, TVE a les Balears, Cucorba, l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, l’Associació Trenta-1, el grup editorial Enderrock, els treballadors de RTV de Mallorca, Acorar, l’Editorial Moll, la Plataforma Crida, els diaris ARA, Unió de Pagesos de Mallorca, Tomeu Penya, Miquel Brunet, Joves de Mallorca per la Llengua, Damià Pons, Miquela Lladó i la llibreria Quart Creixent.

Presentació dels Cossiers. Foto: Guillem Mas.

DOCUMENTAL 50 ANYS DE COSSIERS

Així mateix, com a un dels actes final de les festes de Sant Jaume també es va presentar el documental del 50è aniversari de la recuperació dels Cossiers. Una dansa que avui en dia és l’orgull del poble. El Col·lectiu de Cossiers ha realitzat un documental, que dirigit pel periodista Joan Martí Mir, fa un repàs a la història de l’agrupació aquests darrers 50 anys. títol Cossiers, abans i sempre pretén donar a conèixer i recordar aquells primers anys de recuperació dels Cossiers

Back To Top