Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

L’empresa que executa el Pla de Turisme Sostenible del Pla en fa balanç

daleph

Fa uns dies que l’empresa DALEPH, encarregada de la gerència del Pla de Sostenibilitat Turística del Pla de Mallorca (PST), comanat per la Mancomunitat del Pla, ha fet un balanç de la implementació del mateix en els seus primers nou mesos.

Segons DALEPH, el PST Pla de Mallorca compta amb 25 actuacions i un pressupost total de 2.994.037 €. L’empresa catalana començà la seva tasca el passat mes de desembre de 2022. Quan des de la Mancomunitat se li encarregà el projecte amb un import total de 270.000 euros i un període d’execució del pla de tres anys, és a dir fins al setembre de 2025.

L’objectiu de la contractació d’aquesta empresa no era altre que donar “suport a la Mancomunitat per tal de convertir al Pla de Mallorca en una destinació referent en turisme sostenible i que posi en valor les tradicions, la cultura, l’entorn natural i la identitat rural. El full de ruta es basa en quatre eixos principals: la transició verda i sostenible, la millora de l’eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat”. Així ho explicaven el passat mes de setembre des de la presidència i la gerència de la Mancomunitat.

En el balanç fet per DALEPH assenyalen que “una de les fites crítiques del subprojecte és l’execució del 75% del projecte abans del 31 de desembre del 2024, per la qual cosa es va procedir ràpidament a licitar les actuacions prioritàries per al PST”. Això és deu al compliment dels terminis donats per les ajudes europees.

Al llarg d’aquest període de temps la Mancomunitat ha anat donat difusió a les diferents licitacions de projectes que s’han fet. Des de DALEPH els han resumit així:

  • Xarxa ciclista intraurbana i interurbana: Infraestructura ciclista i adequació d’itineraris, Diagnòstic cicloturístic. Objectiu: identificar el potencial de la destinació Pla de Mallorca per fomentar el desenvolupament del cicloturisme i el senderisme.
  • Pla de mobilitat sostenible per al Pla de Mallorca. Objectiu: Identificar les necessitats existents en matèria de mobilitat dins la Mancomunitat del Pla de Mallorca.
  • Disseny i desenvolupament de fullets digitals, audiovisuals i altres materials. Objectiu: Contractar la prestació de serveis per al disseny i desenvolupament de fullets digitals, audiovisuals i altres materials del Pla de Mallorca.
  • Estratègia d’enfortiment de la marca del Pla de Mallorca. Elaborar l’estratègia d’enfortiment de la marca del Pla de Mallorca i materials de suport.
  • Projecte integral de patrimoni virtual a Son Forners a Montuïri. Desenvolupar el projecte integral de tecnologia aplicada al patrimoni al Jaciment Arqueològic de Son Forners (Montuïri, Pla de Mallorca) i el seu museu.
  • Elaboració de l’Inventari turístic georeferenciat. Elaboració d’un sistema d’informació geogràfica que aglutini variada informació turística de la destinació, distribuïda en capes, disponibles a través d’un geoportal.
  • Web Destinació Pla de Mallorca i Xarxes Socials. Disseny de la Web turística del Pla de Mallorca.

A això, segons explica DALEPH en el seu balanç, s’han elaborat altres propostes i subvencions d’interès per a la destinació com; la Convocatòria pública de subvencions per dur a terme accions de foment en matèria d’informació turística per a l’any 2023 del Consell de Mallorca d’un valor de 140,000 € i la Convocatòria Ordre ICT/1363/2022, de 22 de desembre: Programa de millora de la competitivitat i de dinamització del Patrimoni Històric amb ús turístic. Per a un projecte arqueològic amb un pressupost 2,436,000. L’anomenada Ruta dels Ciclops.

També fan referència a la celebració d’unes jornades de governança turística i participació, que “van ser l’inici per assentar un model de participació del PST adaptat al territori i que encara estem en procés de desenvolupament”.

Back To Top