Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El Pla té un pla per a una millor mobilitat sostenible a la comarca

Pla mobilitat Pla

La Mancomunitat del Pla de Mallorca ha impulsat la redacció d’un Pla de Mobilitat Sostenible per a la comarca i els seus 14 pobles. Aquesta tasca s’ha adjudicat a l’empresa CINESI i tendrà un cost de 109.000 euros.

Segons assenyalen des de la Mancomunitat, aquesta eina s’emmarca dins un àmbit més gran com és l’elaboració del Pla de Sostenibilitat Turística de la comarca. “L’objectiu principal del Pla de Sostenibilitat Turística és convertir el Pla de Mallorca en una destinació turística sostenible, en el qual el turisme contribueixi al desenvolupament rural equilibrat, oferint noves oportunitats laborals i millorant la qualitat de vida local”. És per això que indiquen que “sota aquesta premissa, sorgeix la necessitat d’elaborar un Pla de Mobilitat Sostenible (PMS), atès que el desenvolupament del turisme de la zona no pot deixar de banda la mobilitat de les persones, tant turistes com residents. A més, com a futur pol generador de mobilitat per l’atracció de turistes, es fa imprescindible d’estudiar i definir les línies d’actuació en temes de mobilitat per assolir un equilibri entre la mobilitat dels turistes i els residents”.

L’empresa CINESI SLU adjudicatària del contracte va tenir, la setmana passada, la primera trobada amb els responsables de la Mancomunitat i es va fer la presentació del projecte per a poder començar-lo.

“Els objectius del Pla de Mobilitat -segons expliquen des de la Mancomunitat- presentats per l’empresa se centren a reduir les externalitats i efectes contraproduents de la mobilitat actual, en essència per tal de millorar la qualitat de vida en tots els sentits (en els diferents vessants ambientals per contaminació avui en dia i en els efectes presents i futurs quant a canvi climàtic, preservar la biodiversitat, minimització de l’accidentalitat), assolir una mobilitat que no discrimini per qualsevol raó de persona, condició o laboral, i energèticament i socialment sostenible”.

L’empresa farà també un procés de participació ciutadana, ja que és un element clau en el procés d’elaboració del PMS de la Mancomunitat Pla de Mallorca. La col·laboració i el diàleg amb els diferents agents implicats en la mobilitat de l’àmbit permeten recollir les necessitats i demandes de la ciutadania i els grups d’interès, així com incorporar diferents punts de vista i propostes que enriqueixen el pla.

En aquest sentit, s’ha dissenyat una estratègia de participació ciutadana que inclou diferents accions i eines per a fomentar la implicació de la ciutadania en el procés d’elaboració del PMS.

pla mobilitat Pla
Imatge de la reunió del passat dia 27 de juny per començar a posar en marxa la feina d’elaboració del Pla de Mobilitat Sostenible.
Back To Top