Skip to content
ActualitatSencelles

Més Unides per Sencelles critica la manca de cinema en català a les festes de Biniali

MésSencelles

El portaveu de Més-Esquerra Unida de Sencelles, Joan Miquel Chacón, ha manifestat el malestar del seu grup a la regidoria de Festes de Sencelles per “excloure el català de les projeccions que es faran al cinema a la fresca”. Segons aquesta formació això no fa més que “excloure els veïns d’un dret fonamental que protegeix la llei, i també, a tota la gent nouvinguda que vol aprendre i vol conèixer la cultura pròpia de Sencelles”.

Més Unides assenyala que el passat diumenge la projecció d’una pel·lícula a les festes de Sant Cristòfol de Biniali va ser en castellà. Segons Chacón “les festes són una ocasió per fer poble i per convidar a tothom que vol aprendre les senyes d’identitat de la nostra cultura pròpia, ni la regidora de Festes ni les seves companyes de Govern han tengut cap mena de sensibilitat en aquest sentit”.

Per la seva banda, el batle de Sencelles, Joan Carles Verd ha manifestat que “van ser els veïns de Biniali qui elegiren el títol de la pel·lícula que volien visualitzar durant les seves festes. I el film elegit no estava disponible en llengua catalana”. Verd assenyala que “sense cap dubte si la pel·lícula elegida pels binialers hagués estat possible projectar-la en català així s’hagués fet”.

Back To Top