Skip to content
ActualitatPorreres

La Fira de l’Albercoc llueix més que mai tot i les passades tempestes

Porreres ha celebrat avui una de les fires de l’Albercoc més lluïdes dels darrers anys. A la festa del fruit més representatiu del municipi com cada any s’hi sumaren els veïnats de diferents carrers del poble, però enguany s’hi han han afegit els del carrer Almoina juntament amb els comerciants que han decorat les seves tendes i penjat capells de color albercoc i verd per tot el vial i altres de la zona del centre. També s’hi han sumat comerços d’altres indrets del municipi.

Tot i les tempestes de fa una setmana que impediren anar a collir amb normalitat i el calabruix que tocà el fruit, el producte estrella de la mostra ha arribat puntual a la cita amb els porrerencs, porrerenques, veïnats d’altres municipis i molts de turistes que ja des de primeres hores es deixaren veure passejant pel centre. Alguns venen amb la lliçó apresa i escrit en un paper la casta que volen: galta roja. L’estrella. “No és el temps, li falten quinze dies però enguany no n’hi haurà”, expliquen des de la Cooperativa Agrícola de Porreres. La majoria dels que es venien ahir era “rojo carlet” i “canino”.

Una de les novetats i sensacions de la mostra ha estat la presentació en societat de la col·lecció de joies dedicada a l’albercoc. És una iniciativa de la Cooperativa Agrícola de Porreres i del joier de Campos, Damià Mulet. El disseny s’ha fet basant-se en un albercoc de galta vermella i hi ha tota una gamma de diferents productes com ara arracades, anells, penjarolls entre altres opcions dins la col·lecció denominada “Prunus Armeniaca”, nom científic de l’albercoc.

Més enllà de l’albercoc, la fira s’estén i és ja una mostra tradicional. Hi havia molts de punts de venda de coca d’albercoc i altres productes fets amb el fruit. Així mateix, també s’hi instal·la venda de joguines o ganivets, entre altres coses.

Back To Top