Skip to content
ActualitatDestacatPoliticaPorreres

Pi i PP signen un pacte amb batlia compartida i nova dedicació exclusiva

El Pi i el PP han signat avui a Monti-sion el pacte de govern (2023-2027) entre les dues formacions pels quatre anys vinents a l’Ajuntament de Porreres que deixarà un equip de govern de vuit regidors i regidores, quatre de cada partit mentre a l’oposició hi quedaran els cinc de MÉS per Porreres.

Els partits han fet públic el document en el qual hi consten les línies generals, compromisos i el repartiment d’àrees per a cada partit. Amb aquest acord després de 24 anys i sis legislatures a l’oposició els conservadors tornen al govern de l’Ajuntament de Porreres.

Una de les novetats és que es crea una nova dedicació exclusiva, és a dir, cada partit en tendrà una en la figura en principi de les dues candidates. Xisca Mora i Maria Agnès Sampol es repartiran la batlia. Així el Pi la tendrà des de juny de 2023 a febrer de 2026 i el PP de març de 2026 fins a juny de 2027. Pel que fa a la dedicació exclusiva, Sampol no va poder precisar encara a quines àrees estarà vinculada, ja que encara s’ha de fer el repartiment entre els quatre regidors del seu partit.

Quant a les àrees de govern, el Pi gestionarà entorn urbà i manteniment (aquesta àrea inclou planejament urbanístic), benestar social i salut, agricultura, indústria i comerç i mobilitat i cultura, festes i participació ciutadana.

El PP, per la seva banda, es farà càrrec d’obres i activitats, educació i medi ambient, hisenda, economia i turisme, Interior, esports
i joventut.

Els projectes destacats del document: l’obertura i posada en funcionament del centre de dia, nova residència per persones grans, La millora i dotació adequada del centre de salut, Augmentar la dotació dels cossos de Policia Local, una nova pista d’atletisme.

DECLARACIONS

En declaracions als mitjans Mora digué que aquest pacte “no ha estat sorpresa perquè els resultats electorals ja evidenciaven que forçosament hi hauria d’haver un pacte entre partits per poder donar continuïtat a un govern estable i donar també continuïtat a aquesta gestió que hi ha hagut a l’Ajuntament. Hem donat prioritat a projectes de la legislatura anterior, però també a projectes de futur que són molt importants”. Quant al contingut de l’acord ha dit que s’ha assolit “amb entesa, amb generositat i també amb visió de futur del nostre poble”.

Quant al pacte de govern de concentració proposat per MÉS per Porreres que PP i Pi rebutjaren, Mora justificà que “la nostra gent i els nostres votants no veien un govern efectiu i sobretot un govern funcional a tres bandes i sense oposició perquè en aquest cas qui faria la feina de fiscalitzar la gestió i el control econòmic? La feina de l’oposició és important per controlar l’equip de govern”.

Per la seva banda, Maria Angès Sampol, digué també que “és un dia important perquè després de més de vint anys poden formar part de l’equip de govern i pels ciutadans de Porreres perquè avui podem dir per primera vegada Porreres tendrà dues dones batlesses i això és una fita molt important”. “Hem anat de negociacions aquesta darrera setmana i estam molt contents de Xisca Mora i del seu equip perquè hem arribat a un acord molt equitatiu i molt equilibrat. Tenim en compte que volem el millor per Porreres i farem feina amb unitat, cohesió i coordinació. Tenim la sort que tant al Consell com al Parlament hi ha representació del Partit Popular i evidentment estirarem tot el que puguem i més per dur endavant els projectes que puguin ser beneficiosos per Porreres”.

Cal recordar que ahir horabaixa Pi i PP rebutjaren la proposta de MÉS per Porreres de formar un govern de concentració de 13 regidors i amb la batlia els quatre anys pel candidat dels ecosobiranistes, Sebastià Lliteres. Poc després d’aquesta trobada ja es donà per fet que el pacte entre regionalistes i conservadors estava tancat com així finalment es demostrà.

En un comunicat de premsa fet públic poc després de la reunió, els ecosobiranistes lamentaven que no s’acceptés la seva proposta. Segons Lliteres, “el que plantejàvem és una oportunitat democràtica històrica, una proposta seriosa, col·laborativa i de treball en grup. Assumint els resultats de les urnes, era l’escenari que més s’ajustava als resultats electorals i, per tant, a la voluntat dels veïnats de Porreres”.

Back To Top