Skip to content
ActualitatArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutPetraSant JoanSencellesSineu

L’IES Sineu començarà el curs vinent amb deu aules modulars

Visita de Vera a l'IES Sineu.

L’IES Sineu iniciarà el nou curs escolar amb tres aules modulars més, amb la qual cosa ja tendrà un total de deu prefabricades.

Amb la instal·lació d’aquestes prefabricades la Conselleria d’Educació i Universitats ha atès, en part, les peticions de la direcció del centre. El passat mes de març el director de l’IES, Rafel Crespí, envià una carta a Educació mitjançant la qual demanava la instal·lació “urgent” d’aquestes tres prefabricades més i, sobretot, que s’accelerin les obres d’ampliació del centre que foren declarades d’interès autonòmic el mes de febrer de 2023 per part de l’anterior executiu autonòmic. Aquest projecte està redactat i en principi les obres han de començar enguany. En aquest sentit, el Pla d’Infraestructures Educatives (2024-2030) que es farà públic en els mesos vinents, aclarirà en quin punt es troba la tramitació.

Així, l’IBISEC ha tret a licitació el lloguer de les modulars per un període de 24 mesos per un total de 89.137,26 € (IVA inclòs). Inclou el transport lliurament i muntatge i desmuntatge un cop acabat el lloguer que és de 528 € mensuals. D’aquesta manera, cal pensar que els plans d’Educació són que l’ampliació estigui enllestida i operativa d’aquí a dos anys aproximadament.

En la carta, Crespí especificava a quins grups es destinaran: “Es preveu que siguin per donar cabuda a l’alumnat d’ESO; una aula destinada a l’increment de matriculació de batxillerat i una destinada a l’alumnat de 2n del grau bàsic de Serveis Administratius”.

Tot i reclamar tres noves aules més de forma urgent i sobretot pensant ja en el pròxim curs, Rafel Crespí diu que les aules modulars “no solucionaran el problema de saturació”. “La manca d’espais se solucionarà amb l’ampliació de l’edifici, tal com estava planificat i acordat, no podem posposar per més temps l’inici de les obres i anar augmentant amb aules prefabricades”.

Així mateix, cal recordar que el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, en la seva ronda pels centres educatius del Pla, va visitar l’IES Sineu a principis del passat mes de desembre. Allà va anunciar que la redacció del projecte està inclosa en el nou Pla d’Infraestructures que es presentarà ben aviat. Des d’aleshores, però la direcció de l’IES Sineu no ha tengut més notícies “i la situació ja és preocupant perquè l’ampliació no es farà en dos dies”, apunta Crespí.

Back To Top