Skip to content
Mansiula

La Mansiula (XVI)

PARTICIPACIÓ I TRANSPARÈNCIA DE BON DE VERES

El nou equip de govern de Sant Joan està demostrant que per dur a terme accions de participació ciutadana i transparència efectives no cal marejar el personal ni gastar massa euros. Fent petites i efectives accions quotidianes s’aconsegueix gestió i participació veïnal. Això sí, per arribar-hi cal la implicació al cent per cent dels representants municipals. La mateixa setmana en què l’Ajuntament ha dut a terme la consulta sobre els focs artificials, ha habilitat una urna i també canals telemàtics “per a escoltar-vos i prendre nota dels vostres suggeriments i qualsevol tipus de crítica constructiva”. Són dues accions més que se sumen a les múltiples que han dut a terme aquest mandat i que han dut veritable i necessari aire fresc al poble i també a la comarca.

ENVIT I TRUC

A algun municipi de la nostra contrada hi fa mal fer la feina periodística quan l’única cosa que volem és aclarir coses molt senzilles i bàsiques de la gestió municipal. No només això sinó que a més de cop i volta sembla que la gent s’enfada i es fa el silenci. A TotPla volem fer una crida a la comunicació, a parlar com a persones i a dir les coses clares. Aquest digital mira de fer la feina de la forma més honesta i de la millor manera que sap. Tot el que publicam està contrastat i ningú mai no podrà dir que no hem dit cap mentida ni mitja veritat. Ens haurem errat, això sí, i segurament ho tornarem a fer, serà senyal que volem estar vius com a mitjà de comunicació. Però quan ho hem fet, ho hem reconegut i hem rectificat. Fins i tot ens vàrem pegar no fa massa una d’aquestes mansiules. Tanta sort que a la comarca en voler podem anar a berenar i mirar d’aclarir-ho. L’envit i el truc està fet, qui es doni per al·ludit prengui si vol.

FESTES

Amb les festes de Pina aquest mateix cap de setmana s’enceta un ritual per molts joves del Pla. Cada cap de setmana i fins al setembre hi ha un indret o l’altre del Pla que té trull o revetla. Algunes festes no formen part de programes de festes oficials, però segueixen o atreuen de nou molta gent. Això sí la majoria d’aquests actes tenen un denominador comú que, de moment, ningú sembla voler aturar, el consum d’alcohol. Per parlar d’una d’aquestes fites més grans dins el Pla, hi ha per a molts visitants la festa del Much. Cada any un cop passada la festa es fa balanç, amb la boca petita, i sembla que no s’acaba de prendre una decisió valenta. Ara tornam a començar la roda estival. En acabar contarem, però com diu aquell refrany mig groller… no és en haver cagat que han d’estrènyer.

VOLEU MANSIULES?

Una mansiula és un cop violent que es pega amb la mà a una part del cos d’algú altre. Amb aquesta secció que encetam en el nostre primer aniversari volem que serveixi per “pegar” virtualment un toc d’alerta sobre alguns fets de la nostra comarca. També vol ser un espai on tendran cabuda aquelles xafarderies que sabem o ens conten i no tenen el seu lloc per ser una notícia. En definitiva, volem que La mansiula faci reflexionar, riure, enfadar…

Ens podeu fer arribar les vostres mansiules a totpla@totpla.cat o per whatsapp si teniu el nostre contacte. Per descomptat la confidencialitat està més que garantida. Aquesta secció sortirà cada dissabte per fer el cap de setmana una mica més entretingut.

Back To Top