Skip to content
ActualitatDestacatLloret de Vistalegre

Endavant i PSOE tanquen un pacte de govern a Lloret

El dia de la investidura, els dos regidors socialistes, esquerra, aplaudiren Amengual, els tres del PP, dreta, no.

Acord de govern. Un any després de la formació de l’actual govern municipal de Lloret, Endavant amb quatre regidors ha obert la porta al govern municipal als dos regidors del PSOE.

Després de mesos de negociacions, l’equip d’Endavant Lloret liderat pel batle, Sebastià Amengual i els socialistes de Xisco Arrom han acordat que els dos regidors d’aquesta formació entrin a formar part de l’equip de govern. Així, Endavant, que fins ara governava en minoria, tres regidors més el batle, comptarà amb els dos regidors socialistes i a l’oposició ara només quedarà el Partit Popular de Patrick Colom i dos regidors més.

Després dels resultats de les eleccions de fa un any l’agrupació local Endavant va optar per governar en minoria. De llavors ençà els socialistes de Lloret han mostrat bona predisposició a col·laborar amb el govern local i bona mostra d’això fou l’aprovació dels pressuposts municipals per aquest any 2024.

Segons el pacte signat entre les dues formacions ara els socialistes entraran al govern amb la segona i la quinta tinent de batlia i les àrees de Serveis Socials, Salut i Esports. A més de Xisco Arrom qui entra al govern és la també consellera insular a l’oposició, Sofia Alonso.

Sebastià Amengual, batle de Lloret, ha manifestat que “després d’un any de feina i veure la bona sintonia amb els socialistes i el seu tarannà hem optat per signar aquest pacte i tenir dues mans més a l’equip de govern i això sempre serà bo per Lloret”. Amengual també ha recordat que abans de la seva presa de possessió es va parlar tant amb el PP com amb el PSOE i no va ser possible arribar a cap acord. “El PP ens demanava batlia i els socialistes no ens la van demanar” ha explicat a Tot Pla.

Per la seva banda el portaveu socialista, Xisco Arrom, també ha assenyalat que “des del primer moment hi ha hagut bona sintonia entre les dues formacions. En els pressuposts acceptaren algunes de les nostres propostes, i per això vam votar-hi a favor. Tot el que ha estat positiu pel poble hi hem votat a favor”. Arrom explica que estam molt il·lusionats de què el pacte vagi endavant i treballarem en les nostres àrees i col·laborarem amb la resta en tot allò que sigui necessari””.

Back To Top