Skip to content
ActualitatDestacatLloret de Vistalegre

L’equip de govern de Lloret, en minoria, aprova els pressuposts amb els vots del PSOE

ple lloret
Imatge del ple de constitució de l'actual Ajuntament de Lloret.

L’equip de govern d’Endavant Lloret, que governa en minoria a l’Ajuntament, ha aconseguit treure els pressuposts municipals amb el suport del PSOE a l’oposició i el vot contrari del PP.

Els comptes municipals de Lloret pel 2024 pugen a un total d’1.720.000 euros. Això és un increment de 300.000 euros respecte als d’aquest any que ja arriba al seu final. Sebastià Amengual, batle de Lloret, assenyala que “en general és un pressupost continuista amb una despesa molt important per assumir la carrera professional dels treballadors de l’Ajuntament i les despeses ordinàries”. Amengual explica que “hem augmentat algunes partides com la destinada a les escoles o a joventut i infància, aquesta darrera nova, ja que l’apartat d’infància fins ara no tenia partida”. El batle també assenyala que “els projectes principals arribaran del Consell de Mallorca amb el Pla d’Obres i Serveis o de la Borsa d’Allotjaments Turístics amb una ajuda que ha de servir per empedrar alguns carrers del centre històric de Lloret”.

Amengual ha rebut amb satisfacció el suport dels socialistes lloretans. Diu que “hem notat un canvi de tarannà i això ha fet que hàgim pogut arribar a un major consens per tirar endavant els pressuposts municipals”.

SOCIALISTES

L’agrupació socialista de Lloret de Vistalegre ha decidit donar suport al pressupost “atès que, de forma global, hi estan reflectides algunes de les prioritats que com agrupació es varen dur en el programa electoral i perquè pensen en les i els lloretans”, explica el portaveu del PSOE, Xisco Arrom. A més, Arrom afegeix que “malgrat que l’equip de govern d’Endavant no ens va voler en el seu govern i això ens podria haver enfadat, hem de ser responsables i hem d’avaluar cada punt del ple, en clau de governabilitat i des de la perspectiva de si és bo pel poble de Lloret”.

Entre les claus del seu vot favorable hi destaquen que la partida per dinamització juvenil passa de 5.200 euros a 12.000 euros. Això és per poder posar en marxa un Casal de Joves i un grup d’esplai o servei de dinamització infantil. La partida de manteniment del CEIP Antònia Alzina també ha augmentat. A més, s’han pujat les partides destinades a festes patronals. Arrom assenyala que “a tothom ens agrada tenir unes festes dignes, participatives i amb varietat d’activitats, per això, també hem donat suport a aquesta pujada, perquè als darrers anys es baixava pressupostàriament i després sempre s’havien de suplementar, per tant, és millor ser realistes i posar els diners que realment es gasten”.

Un punt aquest, el de l’augment de la despesa de festes que va ser criticat pel PP.

Back To Top