Skip to content
ActualitatSanta Eugenia

L’oli de Santa Eugènia se situa entre els millors del món

El passat cap de setmana s’ha celebrat a Itàlia el concurs internacional EVO-IOOC on l’oli de Santa Eugènia, Olíric, ha aconseguit el guardó de la categoria Best Of Country Spain. A més de recollir les dues medalles d’or en reconeixement de l’oli d’arbequina i koroneiki.

Miquel Coll, responsable de la finca de ses Rotes, on del 2011 ençà es conren les oliveres per produir l’Olíric, assenyala que “és important destacar que els olis nominats a les categories principals tenien puntuacions >95 punts, i per això estam parlant d’olis de molt alta qualitat”. Coll afegeix que “aquest premi, per Olíric, és una fita molt important perquè ens posa a competir directament amb els olis més prestigiosos i importants de tot el món, tot i la nostra joventut dins el sector. Això suposa una gran alegria per noltros i ens anima a seguir amb aquesta línia de feina, apostant per l’elaboració d’olis ecològics de màxima qualitat”.

Coll també és el president d’Apaema i indica que “aquests reconeixements són una empenta pel producte ecològic local i posa de relleu que a Mallorca també feim producte ecològic de molta qualitat“.

Els premis s’entregaren dissabte a la ciutat italiana de Palmi a Calàbria. L’oli taujà estava nominat amb altres 4 olis espanyols a la categoria de millor oli d’Espanya i també a la categoria de Best Monovarietal on també estava nominat l’arbequina juntament amb altres 6 olis de diferents països. Resultant guanyador en la categoria de millors olis de l’Estat davant d’olis ja reconeguts en l’àmbit internacional com Almazara de la Subbetica o Oro Bailén.

Back To Top