Skip to content
ActualitatDestacatMaria de la Salut

La construcció del centre de dia de Maria de la Salut costarà 1,5 milions d’euros

Visita al solar la pasada legislatura.

El Govern de les Illes Balears ha presentat el projecte de construcció del centre de dia per a persones grans dependents de Maria de la Salut, un projecte que tendrà un cost d’1,5 milions d’euros. El projecte romandrà a exposició pública durant 15 dies naturals a partir d’avui, dia 7 de juny.

Aquesta passa fa que, si es compleixen les previsions i els terminis, el projecte pugui estar enllestit a finals de 2025. En aquest sentit, el batle de Maria, Jaume Ferriol, explica que “si tot va com ha d’anar, el projecte es podrà licitar i adjudicar abans d’acabar l’any i el termini de construcció és d’un any amb la qual cosa pensam que les obres podrien estar acabades a finals de l’any que ve. Esperem que es compleixin tots els terminis”.

El batle ha recordat que l’Ajuntament de Maria va invertir 220.000 € en la compra del solar situat al carrer Nou, 43, per a posar-lo a disposició del Govern Balear. Així mateix, del total dels 1,5 milions que costarà el projecte, el municipi n’ha aportat 120.000 €. La resta seran de fons propis de la Conselleria de Famílies i Afers Socials i amb fons europeus Next Generation del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (MRR).

El centre de dia de Maria de la Salut, declarat inversió d’interès autonòmic pel Consell de Govern el passat mes de novembre. Disposarà de 30 places i tendrà 471,40 metres quadrats construïts del total de 834 que fa el solar. Els metres restants estan destinats a zona d’aparcament a un costat i una zona enjardinada a la banda on el solar fa un pronunciat desnivell.

L’esmentada superfície construïda es distribueix en planta baixa. A més consta de dos patis: un a l’interior, que permet la correcta il·luminació i ventilació de totes les dependències del centre, i un altre al fons de la parcel·la, que resol el desnivell de la parcel·la i genera un gran espai obert connectat a les sales polivalent i de descans com un tercer gran espai de convivència entre els usuaris.

Com ja es va dir en una visita a les acaballes de la passada legislatura, aquest centre de dia passarà a ser gestionat per la Mancomunitat Pla de Mallorca i s’unirà als d’Algaida i de Petra en el servei a la comarca.

Maqueta del projecte.
El projecte amb la construcció en el centre, l’aparcament a la dreta i zona enjardinada a l’esquerra.
Back To Top