Skip to content
Maria de la Salut

Maria de la Salut tendrà un centre de dia per a 30 usuaris

La Conselleria d’Afers Socials i l’Ajuntament de Maria de la Salut han signat un acord per a la construcció del primer centre de dia d’estades diürnes, i tercer de la Mancomunitat Pla de Mallorca. Aquest centre comptarà amb 30 places que s’incorporaran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. Segons explicaren el batle de Maria, Jaume Ferriol i la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago el cost total del projecte és d’1.181.034 euros. El Govern hi aporta un 90% del cost i el 10% restant, 118.000 euros, els aporta l’Ajuntament de Maria. A més l’Ajuntament també hi aporta la cessió del solar. Un espai de 834 metres quadrats ubicat al costat del parc.


Santiago explicà que “a Maria ara mateix hi ha 102 persones que tenen una atenció a la dependència, la majoria d’elles estan a casa seva cobrant ajuda econòmica, o amb teleassistència o amb servei d’ajuda a domicili. N’hi ha 4 que reben la prestació per centre de dia i la reben a un altre municipi i, per tant, un centre de dia de 30 places és un centre de dia molt adaptat a les necessitats d’aquest municipi del Pla”. A més Santiago afegí que “aquests equipaments són una necessitat que tenim com a comunitat, perquè igual que a Europa, estam envellint i de cada vegada necessitam més equipaments d’aquestes característiques”.


Finalment, la consellera assenyalà que “confiam poder haver iniciat el concurs d’idees en aquests tres mesos que queden per acabar el present mandat”.
El batle Jaume Ferriol, ha explicat que “al Pla de Mallorca tenim els serveis socials mancomunats i falten places de centre de dia; per això estam contents que s’hagi triat fer aquest nou centre a Maria”.


CENTRES

Aquest centre s’afegeix així als d’Algaida i Petra que ja donen servei a les persones majors residents a la comarca. Un cop estigui acabat el centre serà la Mancomunitat del Pla qui s’encarregarà de la gestió.

Back To Top