Skip to content
ActualitatDestacatPetra

L’IMAS denega la petició de l’Ajuntament i no donarà la gestió de Can Real a Petra

Façana de Can Real.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha denegat la petició de l’Ajuntament de Petra que reclamava la devolució de l’ús i gestió de l’edifici de Can Real al municipi.

Així ho ha confirmat el batle de Petra, Salvador Femenias, qui ha fet la reclamació directament al conseller de Benestar Social del Consell de Mallorca i també president de l’IMAS, Guillermo Sánchez.

El batle de Petra ha confirmat a aquest digital que “ara per ara ens diuen que no tenen intenció de tornar la gestió de Can Real al poble de Petra”, explica Femenias. En aquest sentit, el batle considera que aquesta negativa “és una injustícia que no ens vulguin tornar la gestió a l’Ajuntament perquè és un edifici que es va fer per a la gent de Petra, però després varen passar la gestió a l’IMAS”.

Davant la negativa del titular de l’IMAS, Femenias diu que “no ens aturarem i anirem a reclamar-ho més amunt a la presidenta Marga Prohens“.

Cal recordar que l’Ajuntament de Petra reclama aquest edifici amb l’objectiu de destinar-lo a l’ús permanent i exclusiu de les associacions de la gent gran del municipi.

Fonts autoritzades del departament de Benestar Social del Consell de Mallorca han apuntat que Can Real “és un recurs de l’IMAS, que en el seu moment el Govern de les Illes Balears va cedir directament a aquest, no és ni ha estat de titularitat municipal, i que la institució usa per a les seves activitats de promoció de l’autonomia personal”.

La petició de l’Ajuntament de Petra sortí a la llum quan aquest digital va publicar que el nou president de l’Associació de gent gran Verge de Bonany de Petra, Bartomeu Duran i la seva junta, reclamen a l’Ajuntament de Petra comandat per El Pi un local on poder dur a terme la seva activitat “com varen prometre en el programa electoral”.

El batle de Petra considera que Can Real és el lloc ideal per a poder acollir tota la gent gran del municipi perquè en pugui fer ús en exclusiva.

El problema, apunten des de l’associació, rau en el fet la gent gran de Petra només pot anar-hi els horabaixes i caps de setmana i no pot usar la cuina ni el despatx. En principi, el vinent mes d’octubre acaba el contracte amb la gent gran i, mentre el batle insisteix en la cessió de l’espai per part de l’IMAS, “esperam que renovin l’acord amb la tercera edat perquè només mancaria que no els hi deixin emprar-ho”, apunta Femenias.

Per la seva banda, les mateixes fonts de l’IMAS han explicat que l’associació de gent gran té “una cessió d’espai motivada per la rehabilitació del local al qual estaven”. En aquest sentit, apunten que quan acabi el contracte en vigor “se n’haurà de fer un altre de nou amb la seva motivació pertinent”. És a dir, si l’associació no pot accedir a un altre local o al que tenia abans d’emprar Can Real, l’IMAS els renovarà el contracte, però haurà d’estar justificat.

Ubicat en el carrer Hospital, 49 de Petra, Can Real acull el servei de promoció d’autonomia personal de l’IMAS des de 2016 en què es convertí, sota la tutela del govern de les Illes Balears, en un centre social. Abans, des de 2012 havia estat el local d’una de les dues associacions de la tercera edat que hi ha al poble.

Back To Top