Skip to content
ActualitatDestacatPetra

La nova junta de Verge de Bonany de Petra reclama un local per a tota la gent gran

La nova junta amb Bartomeu Duran al centre. Foto: Miquel Monroig.

La nova junta de l’Associació de persones Majors Verge de Bonany de Petra constituïda en les eleccions d’ahir horabaixa es posa en marxa amb l’objectiu principal d’aconseguir un local per a tota la gent gran de la localitat, un espai necessari del qual no disposen de forma permanent.

El nou president Bartomeu Duran i el seu equip es posen al capdavant d’aquesta associació amb l’objectiu de posar fil a l’agulla a la problemàtica de la manca de local propi per a la gent gran de Petra. De fet, recorda que “és una promesa electoral de l’equip de govern d’El PI i també de MÉS per Petra”, únic partit a l’oposició.

Actualment, l’Associació Verge de Bonany du a terme la seva activitat a Can Real, un local de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) del Consell de Mallorca. En poden fer ús els horabaixes i els caps de setmana matí i horabaixa. Aquí, però no poden emprar ni el despatx ni la cuina. “El contracte de tres anys amb l’IMAS acaba el mes d’octubre i ens han dit que no podem renovar i necessitam una alternativa, per això la primera cosa que faré serà contactar amb l’Ajuntament perquè es comprometin a fer un local”, explica Duran.

El nou president explica que abans d’arribar a Can Real l’associació emprava l’edifici “sa Catòlica” de l’església de forma gratuïta a canvi de dur el manteniment. “Vàrem haver de sortir perquè l’edifici tornà vell i el manteniment al final no bastava per dur-lo en condicions i el Bisbat tampoc podia invertir”, explica Duran.

Edifici de Ca ses Monges.

PROPOSTA A CA SES MONGES

En principi, la proposta pel futur local de la tercera edat de Petra que l’Ajuntament posà damunt la taula és habilitar un local de l’edifici on actualment hi ha el centre de dia de Petra. És l’espai previst inicialment per acollir la residència de Ca ses Monges i que en principi s’ha d’ampliar. Aquesta és l’aposta de l’Ajuntament per acollir el que seria el local per a les persones majors del municipi.

En aquest sentit, Duran explica que “el que està clar que en els pressuposts d’enguany no hi ha res pel nou local”. “No basta dur-ho en el programa electoral, s’han de comprometre i almanco hem de poder continuar a Can Real mentre es fa el local nou”.

UNIÓ DE LES DUES ASSOCIACIONS

A Petra hi ha dues associacions de la tercera edat, la que presideix Duran i l’Associació de Persones Majors de Petra que du a terme la seva activitat en l’edifici del teatre.

En aquest sentit, Duran deixa clar que si l’Ajuntament fa el local en condicions per a la tercera edat del municipi, “crec que ha de servir per unir aquestes dues associacions. De fet, jo crec que hem de començar a fer activitats conjuntament i tenc l’esperança que mos ajuntem en una sola entitat. Per la nostra part no es perdrà, no tenim ganes de comandar ni ganes de protagonisme. De fet, si ens ajuntam podem convocar eleccions i qui surti que estigui al capdavant”.

LA NOVA JUNTA

La nova junta està presidida per Bartomeu Duran que estarà acompanyat per Bàrbara Llodrà (vicepresidenta), Cati Bujosa (secretària) i Wolfgang Schirmer (tresorer). Els vocals són: Bàrbara Oliver, Maria Mascaró, Joana Muntaner, Jerònia Amengual, Margalida Riera, Sebastiana Font, Nadal Caldentey, Josep Nicolau, Miquel Riera, Climent Martín, Miquel Torrens i Antoni Ferrer.

Back To Top