Skip to content
Sineu

El conseller d’Agricultura visita les instal·lacions de Mater Sineu

L’entitat Mater ha acollit avui la visita del conseller d’Agricultura, Joan Simonet. El conseller ha visitat les instal·lacions que té l’organització que treballa amb persones amb discapacitat a Inca i Sineu.

Al municipi del Raiguer, Simonet, ha pogut conèixer la granja de gallines de Can Boqueta. Un espai amb més de 3.100 gallines i que duu a terme una de les activitats més exitoses del seu Centre Especial d’Ocupació (CEO): la venda d’ous ecològics. “Els operaris de la granja recullen més de 1.500 ous cada dia. Ells s’encarreguen de la cura i de l’alimentació de les gallines, a més d’emmagatzemar tots aquests ous per tal que arribin als establiments on els comercialitzam”, ha explicat la gerent del CEO, Teresa Vallespir.

D’allà s’ha desplaçat a Sineu, per visitar Mater Sineu. Situat a l’edifici municipal conegut com l’Hospici. Aquí Mater compta amb un centre ocupacional, una aula de TAVAIL (Transició a la Vida Adulta Inserció Laboral) i una cafeteria oberta al públic. A la visita també hi ha assistit el batle de Sineu, Tomeu Mulet. Aquest s’ha mostrat molt satisfet de les sinergies creades entre el poble i Mater Sineu.

“Ens agrada participar de la vida del poble, que ens tenguin en compte”, ha explicat la coordinadora del centre, Glòria Sánchez, a les persones assistents. “Per nosaltres és molt important dur a terme activitats que ens permetin fomentar l’autonomia de les persones”, ha afegit. A Mater Sineu, Joan Simonet, juntament amb Tomeu Mulet, han pogut conèixer els diferents projectes i programes del centre on la directora de Serveis a les Persones de Mater, Maria Antònia Fullana, ha explicat que «les activitats relacionades amb el món agrari permeten oferir una ocupació digna a les persones amb discapacitat des de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient». 

L’agricultura està molt present tant en el Servei Ocupacional com en el Centre Especial d’Ocupació de Mater. En el primer cas, mitjançant diversos tallers relacionats amb horts turístics; i en el segon cas, amb la creació de llocs de feina estable a persones amb discapacitat intel·lectual, entre d’altres, a la granja avícola de Can Boqueta. 

Back To Top