Skip to content
ActualitatArianyMaria de la SalutPorreresSineu

Torna el Challenge Mancomunitat Pla de Mallorca de ciclisme

Els pròxims dies 18, 19, 25 i 26 de maig se celebrarà l’edició 37 del Challenge Mancomunitat del Pla de Mallorca 2024, una de les cites més destacades al calendari de proves amateurs i que un any més reunirà els millors ciclistes de l’illa.

La competició, una de les més destacades en el camp amateur, constarà de 4 proves a Maria de la Salut, Sineu, Porreres i Ariany entre el 18 i 26 de maig. La institució dona suport a les etapes d’esport base aleví i infantil

La prova ha estat presentada avui matí al Consell de Mallorca pel president, Llorenç Galmés; el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard; el director insular d’Esports, Toni Prats; el conseller de Turisme del GOIB, Jaume Bauzá i la presidenta de la Mancomunitat Pla, Joana Maria Pascual, juntament amb el batle de Maria de la Salut, Jaume Ferriol; la batlessa de Porreres, Francisca Mora, i el batle de Sineu, Tomeu Mulet.

El Challenge Mancomunitat del Pla de Mallorca 2024 constarà de 4 etapes que passaran pels municipis de Maria de la Salut (dissabte 18 de maig), Sineu (diumenge 19 de maig), Porreres (dissabte 25 de maig) i Ariany (diumenge 26 de maig), escenari d’aquesta competició, que promet ser un espectacle d’alt nivell per als amants del ciclisme.

En paral·lel a aquesta nova edició del Pla de Mallorca, se celebrarà un Challenge Escolar-Gran Premi Consell de Mallorca dividida en 2 etapes, coincidint amb les etapes de Sineu (19 de maig) i Ariany (26 de maig) per a les categories alevins i infantils. D’aquesta manera, s’aconsegueix afegir dos dies més de competició escolar al calendari de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears.

El Challenge Mancomunitat del Pla de Mallorca 2024 complirà en aquesta edició 37 anys i serà un dels esdeveniments ciclistes més antics de l’illa. Des del 1984, el trofeu del Pla de Mallorca és una de les proves amb més tradició de l’illa. Cada primavera hi participen més de 300 ciclistes i a cada edició s’incrementa el nombre de corredors vinguts de fora de l’illa. La prova té nivells 1,2,3, júnior, cadets i fèmines.

L’objectiu principal de la prova és realçar la identitat de la comarca mitjançant el comerç i els costums dels pobles propis dels municipis de la Mancomunitat.

A més, l’esdeveniment s’emetrà per dos canals de televisió, Movistar i TV3, mitjançant un resum de tota la prova de 8 minuts, fet que suposarà una promoció turística afegida de la Mancomunitat del Pla en particular i de Mallorca en general.

Back To Top