Skip to content
ActualitatVilafranca

Tomeu Penya, una centenària i un nin de 2 anys animen a defensar la llengua catalana a Vilafranca

Vilafranca s’encén amb la flama del Correllengua 2024 El pas de la flama de llengua pels municipis del Pla de Mallorca va tenir a Vilafranca de Bonany moments emotius i una significació ben especial. La participació de Tomeu Penya que llegí el manifest i també la de Margalida Morlà, centenària de 102 anys, qui passà la flama a Pau Nadal Jaume, de 2 anys regalaren moments d’emoció i imatges que quedaran gravades en la història de la lluita en defensa de llengua catalana, pròpia de les Illes Balears.

A més, les associacions de Vilafranca de Bonany sortiren massivament ahir, 4 de maig, a rebre la flama de la llengua que arribava des de Porreres. La Societat Esportiva Vilafranca va ser l’encarregada de fer arribar la flama fins a Sant Martí, on agafà el relleu el Club de Futbol Vilafranca seguit del Club de Voleibol Vilafranca.

La flama va resseguir carrers i places del poble amb la participació de l’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes), la Gent Gran Vilafranquera, alguns regidors de l’Ajuntament, el club de futbolamericà Red Devils, la geganta Bàrbara, Xeremiers de Vilafranca i venguts d’altres pobles, el dimoni de Sa Revolta, l’Assemblea de Vilafranca, la batucada Vilatucada, els Boietons de foc, Mateu Jaume (artista local), les monges de la Caritat i una riuada de gent del poble.

Fou en aquest punt en què es va viure el moment més emotiu va ser quan dos vilafranquers, nascuts amb un segle de diferència, es varen passar
la flama de la llengua: Margalida Moyà, centenària de cent dos anys, l’entregà a Pau Nadal Jaume, de 2 anys.

Després, el cantautor vilafranquer, Tomeu Penya, llegí el manifest de Joves per la Llengua on animava als catalanoparlants a defensar la llengua, a no renunciar-hi i a ensenyar-la als nouvinguts. Finalment, regalà als espectadors una versió vilafranquera de la tornada a cappella de “Fent voltes per Palma”, a la que el públic es va sumar a cantar amb molt d’entusiasme.

L’Associació de Joves del Pla de Mallorca en Marxa van concloure el manifest i el president de la Delegació de l’Obra Cultural de Vilafranca, Esteve Artigues Roig, hi va haver ballada popular amb el grup local Aires Vilafranquins i Es guitarró esqueixat. La vetllada finalitzà amb el grup de punk-rock
Reggaetonpare i amb DJ Pla en Marxa.

Quedà ben palès que la llengua està ben viva al poble de Vilafranca de Bonany.

Back To Top