Skip to content
ActualitatSineu

A Sineu carreres i caragols per Sant Marc

La festa patronal de Sineu, Sant Marc, no té res a veure amb la festa del Much. Sineu s’ha despert tranquil sabent que els seus habitadors tenien festa mentre a la resta de l’illa tothom feia feina. Amb l’allioli preparat i els caragols a punt per encalentir el migdia, molts han fet camí cap al Fossar. Allà, la tradició assenyala que a les 10 hores hi ha carreres.

Menuts i grans han corregut de valent per aconseguir una medalla acreditativa de la gesta. Aquest any hi ha hagut més espectadors que corredors, els familiars, mòbil en mà, han volgut deixar constància de les carreres dels infants. Això sí aquest any els jocs multiaventura i psicomotricitat del Consell de Mallorca han donat han servit per oferir més espais d’esbarjo als menuts de Sineu que avui no tenen escola.

L’activitat ha estat organitzada per s’Esclat Club, AMIPA Rodamilans, l’escoleta Sa Rota i l’Ajuntament de Sineu.

CARAGOLS I PROCESSÓ

El migdia, la tradició assenyala que, és dia de menjar caragols. Així alguns establiments del poble han oferit aquest plat. Però ha estat a les cases particulars on també han posat peus davall taula i caragols a damunt.

Dues joves sineueres, na Berta i na Neus, han complit la tradició.

Avui horabaixa, hi haurà la mostra de ball de bot, serà a les 17.45 hores a càrrec de Brot d’Alfabaguera. Més tard, a les 19 hores i com era costum a les festes patronals dels pobles de Mallorca, s’ha de celebrar l’Ofici solemne en honor al patró i la processó amb la relíquia del patró.

Les activitats seguiran els dies vinents per enllaçar amb la Fira de Maig de Sineu, un dels puntals de la Mallorca agrària i ramadera. L’entrega del guardó del premi literari de poesia, el concurs de cans de bestiar o les multitudinàries paelles de diumenge són altres dels plats forts dels pròxims dies.

Back To Top