Skip to content
ActualitatCulturaSencelles

L’organista aragonès, Carlos González Martínez, oferirà un concert a Sencelles

Fa uns mesos l’església de Sencelles va acollir l’actuació de Miquel González, i ara, aquest dissabte dia 20, serà el torn de Carlos González Martínez. D’aquesta manera amb la presència de l’organista aragonès, el poble de Sencelles segueix amb la seva clara aposta per fer sonar el seu orgue de la mà de prestigiosos professionals d’aquest instrument.

González Martínez és músic i investigador especialitzat en música antiga. És Master of Arts per la Schola Cantorum Basiliensis (Suïssa) on es
va especialitzar en trompes històriques i clau sota la tutela de Thomas Müller i Francesco Corti. Va començar els seus estudis de trompa i orgue al conservatori de Saragossa amb els professors Amadeo Català i Luis Pedro Bráviz. El 2019 va finalitzar el Grau Superior de Trompa en el Conservatori Superior de Música d’Aragó. Ha rebut classes de Bernardo Cifres, Francisco Rodríguez, Jorge Renteria, Eric Terwilliger i Stefano Molardi entre d’altres. Al camp de la música antiga (incloent-hi els instruments de tecla i els de vent metall) han estat especialment influents en la seva formació Jean-François Madeuf, José Luis González Uriol, Javier Artigas i Luis Antonio González.

Compagina la seva activitat concertística d’estils molt variats –principalment de música antiga– amb la investigació i la seva tesi doctoral a la Universitat de Castella-la Manxa. Participa en projectes de grups i orquestres de reconegut prestigi internacional com Los Músicos de Su Altesa, Ensemble de l’Encyclopédie, Il Pom d’Oro, EUBO (European Union Baroque Orchestra) Lautten Compagney Berlin, Musique des Lumières, Els Elements o l’Orquestra clàssica del Teatro Liceo de Salamanca. A més, és cantant i trompista de The Poncho’s (grup de Swing i Partymusic) i forma part dels Ministrils de Saragossa d’ençà de la seva fundació l’any 2012.

Amb l’orgue de la parroquial de Sencelles, González Martínez té previst oferir un concert sota el títol de L’orgue baroque en Aragon. Aguilera de Heredia, Ximénez, Bruna, Sola & Nassarre. El concert serà a les 20.30 hores i s’ha previst que hi hagi taquilla inversa.

Back To Top