Skip to content
ActualitatCulturaSencelles

Sencelles acollirà el concert d’orgue de Miquel González

Orgue de Sencelles

L’església de Sant Pere de Sencelles acollirà aquest diumenge, dia 17, a les 19 hores, el concert de l’organista badaloní, Miquel González. Serà una vetlada en la qual el músic català oferirà un repertori amb música de Bach, Vivaldi o de Lambert, entre d’altres.

La proposta musical compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sencelles i la Parròquia i comptarà amb taquilla inversa.

L’ORGANISTA

Miquel González és doctor en Història de l’Art i Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesi «L’orgueneria a Catalunya (1688-1803). Catalogació, descripció i estudi de documents contractuals» (dirigida pel Dr. Josep Maria Gregori i Cifré, qualificada amb “Excel·lent Cum Laude” i Premi Extraordinari de Doctorat de l’esmentada universitat), a més de membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.
És professor d’orgue del Conservatori Professional i Municipal de Música de Lleida, i organista de la parròquia de Santa Maria de Badalona i de la Basílica de la Mercè de Barcelona.

González, de ben jove ja inicià els seus estudis musicals i acabà diplomant-se com a professor superior d’orgue, clavicèmbal i llenguatge musical.
Estudià la carrera d’orgue amb el catedràtic Josep Maria Mas i Bonet al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, obtenint matrícula d’Honor Fi de Carrera i Premi d’Honor al grau Superior (1988). Complementà els seus coneixements d’orgue amb el mestratge de Montserrat Torrent (1990-1997) en cursos de postgrau al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, al Conservatori Professional de Badalona i en el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (a la seva seu de Barcelona), a més de perfeccionar la seva formació amb nombrosos cursos d’orgue i clavicèmbal arreu d’Europa. Obté la titulació superior de clavicèmbal amb M. Lluïsa Cortada.

L’any 1988 aconseguí el Primer Premi d’Orgue del Concurs Nacional de Joventuts Musicals d’Espanya a l’orgue de la catedral de Girona, i l’any 1991 fou guardonat amb el premi Ruiz-Morales a una de les millors interpretacions del curs universitari Música en Compostela. Fou seleccionat per a participar en els concursos de Nüremberg-Alemanya (1995) i Chartres-França (1996). Va col·laborar des de l’any 1997 fins al 2001 com a organista-acompanyant dels concerts de l’Escolania i de la Capella de Música de l’Abadia de Montserrat.

Ha realitzat diferents enregistraments discogràfics on en sobresurt el primer enregistrament realitzat al nou orgue monumental de l’Abadia de Montserrat. A més és autor del llibre Els Orgues de les comarques de Lleida i del Principat d’Andorra sobre el patrimoni organístic actual i històric de les terres lleidatanes i d’Andorra.

L’ORGUE

L’orgue de la parroquial de Sencelles, fou construït el 1746 per Matheu Bosch. Aquest instrument barroc ha sofert nombroses modificacions al llarg de la seva història, però avui dia conserva pràcticament el total de material sonor original. Amb anterioritat d’aquest instrument, es troba documentada la presència d’un altre més petit anterior, que fou traslladat a Ciutat el 1747. Aquest orgue forma part de l’escola d’orgueneria mallorquina, conservant l’ordenació de tubs tipus “Blockwerk” medieval però dividit en diferents registres per mitjà del salmer de corredores. Es tracta d’un model influït pels canvis en l’orgueneria flamenca i alemanya del segle XV.

Back To Top